Poljska liga bogatejša za še en slovenski biser

Odbojkarski reprezentant Matej Kök se seli na Poljsko, v prihodnje bo igral za MKS Bedzin.

Objavljeno
24. maj 2017 14.55
N. Gr.
N. Gr.
Katovice - Enaindvajsetletni slovenski odbojkarski reprezentant Matej Kök bo v prihodnji sezoni igral za ekipo MKS Bedzin, so danes potrdili iz poljskega prvoligaša. Kök je svojo odbojkarsko pot začel v mariborski ekipi Galeja Vega, vendar je že od kadetske kategorije naprej igral za kranjski Triglav, s katerim je v letošnji sezoni državno prvenstvo končal na tretjem mestu, uvrstili so se tudi na zaključni turnir pokala Slovenije.

Z mladinsko reprezentanco je leta 2014 v Ostravi osvojil četrto mesto, leto dni pozneje pa na svetovnem prvenstvu v Mehiki sedmo. Lani ga je takratni selektor Andrea Gianni uvrstil na širši seznam kandidatov za nastop v članski reprezentanci, Slobodan Kovač pa ga je letos uvrstil med štirinajsterico, ki bo danes v ljubljanski dvorani Stožice začela kvalifikacijski turnir za uvrstitev na SP 2018.

»Matej Kök je eden najbolj nadarjenih slovenskih odbojkarjev, kar dokazuje tudi to, da bo pod vodstvom Slobodana Kovača igral v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo,« so ob prihodu 196 cm visokega sprejemalca zapisali na spletni strani ekipe MKS Bedzin, ki je lani v poljskem državnem prvenstvu zasedla 11. mesto.