Pomembne točke Utroše v lovu za Riom

Najboljši slovenski badmintonist je na poti do osmine finala tunirja v Glasgowu odpravil tudi 48. igralca sveta.

Objavljeno
20. november 2015 10.17
Nedelo/Iztok Utroša
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Glasgow - Najboljši slovenski badmintonist Iztok Utroša je uspešno odprl močan turnir za veliko nagrado Škotske v Glasgowu, saj se je že prebil v osmino finala, kjer ga danes čaka štirinajsti nosilec, Avstrijec David Obernosterer. Ne glede na nadaljnji razplet turnirja je 27-letni Lendavčan, ki si kruh služi pri švicarskem Uzwilu, v žep že pospravil nekaj pomembnih točk v kvalifikacijah za olimpijski turnir v Riu, po koncu izziva na Otoku pa se bo odpravil prek luže, kjer ga čakajo turnirji v Braziliji, Mehiki in (dva) v ZDA.

Očitno so se tritedenske temeljite priprave v Lendavi članu BK Mladost obrestovale, pa čeravno je na ta račun izpustil nekaj predvidenih tujih turnirjev v okviru kvalifikacijskega ciklusa za nastop v Riu. Dobro pripravljenost je potrdil z že dvema zmagama v Glasgowu: sprva je brez najmanjših težav, z 2:0 (11, 9), odpravil domačega kvalifikanta Henga Lina Ngana, nato pa je z nekaj več dela z 2:1 (-13, 11, 11) presenetil še šestega nosilca, Izraelca Misho Zilbermana, sicer 48. igralca s svetovne jakostne lestvice.

Zdaj Utrošo, ki je trenutno 120. lopar sveta, čaka še en tekmec iz udarne stoterice: Obernosterer je namreč svetovna številka 58. V Glasgowu je sicer slovenske barve zastopal tudi Alen Roj, ki pa je po uvodni zmagi z 2:0 (13, 7) nad Luksemburžanom Robetom Mannom v dugo priznal premoč enajstopostavljenemu Indijcu Anandu Pawarju, 70. s svetovne razpredelnice, ki se je veselil z 2:0 (17, 15). Oba Slovenca sta se skozi kvalifikacije prebila tudi v glavni žreb turnirja dvojic, nato pa predala prvi obračun z Nemcem Danielom Benzem in Malezijcem Jiannom Shiarngom Chiangom.