Poraz celjskih kegljačic v finalu svetovnega pokala

Od slovenskih kegljaških prvakinj iz Celja so bile v finalu s 5:3 boljše igralke nemške Victorie iz Bamberga.

Objavljeno
05. oktober 2013 23.00
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Novi Sad – Slovenske kegljaške prvakinje iz Celja resda niso ubranile lanske končne zmage v svetovnem pokalu, so pa v srbskem Apatinu z drugim mestom vpisale nov lep uspeh. V finalu elitnega klubskega tekmovanja so bile od njih s 5:3 (3618:3554) boljše igralke nemške Victorie iz Bamberga.

Celjanke so bile po nastopih Barbare Fidel, Anje Kozmus in Eve Sajko še brez točke, nato pa so Rada in Nada Savič ter Brigita Strelec izenačile izid v posamičnih zmagah. Vendar pa so Nemke skupaj podrle 64 kegljev več, s čimer so si prislužile odločilni točki. Pri Lanteks Celju je največ kegljev, 608, podrla Nada Savič, pri Nemkah pa je bila še dosti uspešnejša Sina Beisser (645). Tretjega mesta so se veselile kegljačice subotiškega Pionirja.

V moškem finaliu je zmaga ravno tako romala v Nemčijo, saj je bil Rot Weiss Zerbst s 6:2 (3844:3819) boljši od slovaške Podbrezove. Svoj delež k uspehu zmagovalcev sta prispevala tudi Slovenca Uroš Stoklas in Boris Benedik. Tretje mesto so zasedli kegljači iz Zaprešića.