Povečano zanimanje žensk za ljubljanski maraton

Do tradicionalnega ljubljanskega maratona je ostalo še 31 dni, zadnji rok za prijave pa je prihodnji ponedeljek.

Objavljeno
26. september 2013 12.59
Ljubljanski Maraton 2012
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Kot že vrsto let bo tudi letos tradicionalni ljubljanski maraton konec oktobra na štart privabil številne tekače z vseh kotičkov sveta. Do dogodka je ostalo še 31 dni, zadnji rok za prijavo pa je v ponedeljek. Po besedah prirediteljev se znova obeta izjemno množična udeležba, v primerjavi z lansko izvedbo pa se je najbolj povečalo zanimanje žensk za najdaljšo, 42-kilometrsko preizkušnjo.

»Obenem se je znatno povečalo število prijavljenih maratoncev. Glede na lansko udeležbo je število prijavljenih tekačev za nedeljski program večje za slabo tretjino,« poudarjajo pri Timingu Ljubljana. Lani se je na maraton prijavilo 25.686 udeležencev iz 41 držav, nastop na letošnji izvedbi pa je doslej napovedalo 14.500 tekmovalk in tekmovalcev iz 40 držav.

Novost letošnjega dogodka je tudi brezplačen mestni avtobusni prevoz. »Vsak tekač, ki se bo v času maratona identificiral s štartno številko in voucherjem, bo lahko na prireditev z enim spremljevalcem prišel brezplačno. Prireditelji tekače in navijače pozivajo, naj bodo na prizorišču pravočasno, torej vsaj ure pred štartom teka,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Osrednji prireditveni prostor bo znova na Kongresnem trgu, servisni del z garderobami in okrepčevalnicami pa na Trgu republike. Štartne številke in čipe z majicami bodo udeleženci tudi letos prevzemali na Gospodarskem razstavišču v sklopu sejma Tečem med 24. in 27. oktobrom. Na sejmu bodo poleg prevzema številk ponujali tudi bogat razstavni program, spremljevalno dogajanje na odru, tam bo tudi otvoritev 18. maratona s predstavitvijo vabljenih tekačev. Štart maratona, ki bo 27. oktobra, bo na Slovenski cesti, cilj na Kongresnem trgu, ravninska trasa pa bo potekala po ulicah in cestah v centru mesta, Šiški, Bežigradu in na Viču.