Povratni dvoboj Furyja in Klička bo maja

Tako je namreč napovedal zmagovalčev trener in stric Peter Fury. V drugo se bosta boksarja pomerila na Wembleyju.

Objavljeno
01. december 2015 16.45
BOX/
J. P.
J. P.

London - Boksarski junak leta, Britanec Tyson Fury, ki je minuli konec tedna z zmago prekinil desetletno prevlado ukrajinskega šampiona Vladimirja Klička v težki kategoriji, se je brez omahovanja odločil, da se prihodnje leto ponovno udari s »padlim bogom«. Njegov trener (in stric) Peter Fury je namreč za prihodnji maj napovedal povratni dvoboj, ki sledi klavzuli iz pogodb obeh boksarjev za primer Kličkovega poraza.

Otoški 206 centimetrov visoki orjak je v noči s sobote na nedeljo v Düsseldorfu Ukrajincu odvzel šampionske pasove po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO, Peter Fury pa je pojasnil, da akterja revanša čaka maja na slovitem londonskem Wembleyju.

»Seveda se bomo oglasili pri tekmecu, a govoriti o povratnem obračunu zgolj tri dni po dvoboju je absurdno,« je zmajeval z glavo Kličkov menedžer, Nemec Bernd Bönte. Njegov varovanec je v soboto pred 45.000 gledalci v Düsseldorfu vpisal prvi poraz po aprilu leta 2004, ko je premoč priznal Američanu Lamonu Brewsterju, in četrtega v karieri, Fury pa tudi po 25 dvobojih na poklicni poti ostaja nepremagan.