Praznik ameriškega nogometa: v Ljubljano prihajajo najboljši v Evropi! (VIDEO) 

Na predpraznično soboto (15) se bosta v okviru AFL pomerili moštvi Ljubljana Silverhawks in Swarco Raiders Tirol.

Objavljeno
14. april 2017 11.24
J. P.
J. P.

Ljubljana - Na predpraznično soboto (ob 15. uri) se v Športnem parku ŽAK v Ljubljani obeta pravi praznik ameriškega nogometa, saj se bosta v okviru lige AFL pomerila najtrofejnejši slovenski klub Ljubljana Silverhawks in avstrijski državni prvak Swarco Raiders Tirol, ki velja za glavnega favorita tudi v tej sezoni. V njej je še neporažen, medtem ko so Sokoli doslej vpisali po eno zmago in poraz.

Swarco Raiders so petkratni avstrijski šampioni, trikratni zmagovalci eurobowla (2008, 2009 in 2001) in v sezoni 2004 najprepričljivejši v pokalu EFAF. Lani so nanizali enajst zmag, v rednem delu pa pokleknili zgolj v Gradcu. Letos so sprva odpravili novinca Steelsharks Traun (62:14), nato pa še Dacio Vienno Vikigs (33:27). Moštvo je odlično sestavljeno in le redko dela napake, uspešno ga vodi trener Shuan Fatah, na igrišču blestita podajalec Sean Shelton in tekač Sandro Platzgummer

Zasedbi sta v minuli sezoni odigrali dva medsebojna obračuna v Innsbrucku, obakrat se je razpletlo po domačih željah in pričakovanjih (45:14 v rednem delu, 63:30 v polfinalu). »Tekmeca zelo spoštujemo, saj ima izjemne igralce na vsakem položaju in je trenutno nedvomno najboljša evropska ekipa. V soboto bo v vlogi favorita, a se ne nameravamo predati in bomo igrali, kot znamo, do zadnjega sodnikovega žvižga,« zatrjuje Rok Štamcar, ki bo Sokole vnovič vodil sam, saj napadalni koordinator Bob Palčič še okreva po zdravniškem posegu v ZDA, moštvu pa se bo pridružil takoj, ko bo mogoče.