Prevetren in pomlajen Chiappinijev seznam

Na njem manjkajo številne odbojkarske legionarke, denimo Anja Zdovc, Monika Potokar, Živa Recek, Sara Valenčič ...

Objavljeno
29. april 2017 16.30
regent odbojka
J. P.
J. P.

Ljubljana - Novi selektor slovenske ženske odbojkarske reprezentance, Italijan Alessandro Chiappini, ki je na klopi zamenjal Bruna Najdiča, je objavil zelo prevetren in razredčen seznam igralk, na katere bo računal v prihajajočem ciklusu, v tej sezoni pa predvsem v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Na seznamu je 17 odbojkaric, od tega zgolj dve legionarki, ki si kruh služita v Italiji - podajalka Eva Mori (Bergamo) in sprejemalka Lana Ščuka (Filottrano). Poleg njiju je v kadru še sedem članic Calcita Ljubljane, šest Nove KBM Branik ter po ena VolleybalLjubljane in GEN-I Volleyja.

Za pomladitev se je selektor odločil, ker želi ponuditi priložnost za dokazovanje tistim dekletom, na katere bo računal tudi na septembrskem svetovnem prvenstvu do 23 let v Ljubljani. Tako v izbrani vrsti ne bo več kapetanke Marine Cvetanovič in libera Katje Medved, ki sta za vedno slekli dres z državnim grbom, korektorke Žive Recek, ki pričakuje naraščaj, izkušenih sprejemalk Anje Zdovc, Monike Potokar in Sare Valenčič ter blokerk Valentine Založnik in Sare Hutinski Torres, ki ima še vedno težave s poškodbo ramena.

Nika Markovič bi se zaradi študija onkraj »luže« zasedbi lahko pridružila zgolj pri prvi akciji, zato se je Chiappini odločil, da je tokrat na spisek ne bo dodal, manjka tudi blokerka Branika Marina Kaučič. »Prve priprave bodo zame zelo pomembne, saj želim dobro spoznati igralke. Uvodni teden se bomo posvetili tehniki in telesni pripravi, že prve tekme pa bodo pokazale, na kakšni ravni lahko igramo, določili bomo tudi sistem igre. Časa ni veliko, a sem prepričan, da se bomo vseeno dobro pripravili na kvalifikacijski turnir na Portugalskem,« poudarja selektor.

Pomagal mu bo nekdanji slovenski reprezentant in zdaj trener VolleybalLjubljane Gregor Rozman. Prvi zbor čaka ekipo v ponedeljek ob 11. uri v Mariboru, kjer bodo odbojkarice ostale do odhoda v Viano do Castelo. V okviru priprav se bodo 20. maja pomerile s Hrvaško in štiri dni pozneje z Madžarsko, s katero bodo opravile tudi skupni trening. Zadnja preizkušnja - znova s Hrvaško - bo 27. maja, kvalifikacijski turnir na Portugalskem pa se bo začel zadnji majski dan z obračunom z Nemčijo. V skupini F so še Francija, Estonija, Finska in gostiteljice.

CHIAPPINIJEV SEZNAM

Prosti igralki: Meta Jerala, Maja Pahor (obe Calcit Ljubljana).

Podajalke: Eva Mori (Bergamo/Italija), Sara Najdič (Nova KBM Branik), Mojca Božič (Calcit Ljubljana).

Blokerke: Saša Planinšec, Ela Pintar (obe Nova KBM Branik), Tina Grudina, Katja Mihevc (obe Calcit Ljubljana), Sara Đukič (GEN-I Volley).

Sprejemalke: Lana Ščuka (Filottran/Italija), Anita Sobočan, Nika Blagne (obe Nova KBM Branik), Pia Blažič (Calcit Ljubljana), Katja Mihalinec (VolleybalLjubljana).

Korektorki: Iza Mlakar (Nova KBm Branik), Urška Igličar (Calcit Ljubljana).