Prvaki tudi v Ljubljani dokazali svojo moč

Zasedba Ljubljana Silverhawks je v ligi AFL pokleknila pred eno najboljših zasedb v Evropi, Swarco Raiders Tirol (27:61).

Objavljeno
16. april 2017 10.31
Ameriški nogomet
J. P.
J. P.

Ljubljana - Sobotni praznik ameriškega nogometa v Športnem parku v Ljubljani v okviru tretjega kola lige AFL se je razpletel s pričakovano zmago ene najboljših evropskih zasedb, avstrijskega prvaka Swarco Raiders Tirol, ki je bil z 61:27 (28:0, 14:7, 16:0, 3:20) boljši od domačega moštva Ljubljana Silverhawks. Zdaj čakata Sokole dve gostovanji: najprej zadnjo aprilsko soboto pri Danube Dragons, nato sredi maja pri Vienna Vikings. Prihodnja domača tekma bo 21. maja proti novincu v ligi, Steelsharks Traun.

Swarco Raiders so hitro prevzeli pobudo, dominantni in neustavljivi so bili na vseh položajih. Tekač Sandro Platzgummer je dosegel štiri zadetke, tri po tleh in enega po zraku, podajalec Sean Shelton pa je končal pri skupno 320 jardih in štirih podajah za »touchdown«, medtem ko je Anthony Gardner v domači ekipi zmogel 240 jardov in dva zadetka. Dva zadetka je prispeval še tekač Žiga Zibelnik, po enega sta dodala Gregor Črepinšek in Matic Tomše. »Gostje so pokazali dominantno igro brez napak, mi pa smo se kljub porazu ogromno naučili, nekateri mladi igralci so se dobro dokazali. Zdaj nas čakajo dvoboji, v katerih moramo zmagati, če želimo izpolniti cilje,« je strnil vtise glavni trener Rok Štamcar.