Prvenec Kysselefove v Avstraliji

Slovenska telovadka Tjaša Kysselef je na svetovnem pokalu v Melbournu slavila na preskoku. Rok Klavora peti na parterju.

Objavljeno
24. februar 2018 11.58
Kysselef
J. M.
J. M.
Melbourne - Slovenska telovadka Tjaša Kysselef je na tekmi svetovnega pokala v športni gimnastiki v avstralskem Melbournu z oceno 13,800 osvojila prvo mesto na preskoku. To je bila njena prva zmaga v karieri. Drugi slovenski predstavnik, ki je nastopil v današnjih finalih Rok Klavora je na parterju končal kot peti.

Najprej ni imela namena nastopiti, sedaj pa je presrečna

Kysselefova najprej nastopa v Avstraliji sploh ni imela v svojem tekmovalnem koledarju, po kvalifikacijah pa je zasedala osmo mesto. V finalu je pokazala, da se lahko bori za višja mesta in s skokoma, ki sta bila praktično brez napak, slavila. Po premierni zmagi je, po poročanju STA, takole strnila občutke: »Sanjsko je. To sem si vedno želela. Sanjala sem o tem, da bom enkrat imela zlato. Bilo je vprašanje časa. To je nekaj najlepšega.«

Dodala je tudi, da ima še rezerve: »Skoka nista bila 100-odstotna. Bila sta solidna. Kakšna doskoka bi bila lahko boljša. Drugega bi lahko lepše naredila. Od sebe sem dala maksimum. Ko sem skočila, nisem vedela, da lahko zmagam. Na nastop je čakalo še šest punc. Slutila pa sem, da bom med prvimi tremi. Po izhodiščnih ocenah sem sklepala, da sem lahko na odru. Tako da sem bila prijetno presenečena.« Priznala je tudi, da je bila kar nervozna, ko je morala čakati še vse preostale nastopajoče. Danes ponoči jo v Melbournu čaka še finale na parterju.

Seskok Klavori odnesel še boljšo uvrstitev


Nekoliko manj zadovoljen s svojim nastopom pa je bil Klavora: »Vaja je bila vrhunska do seskoka. Pri doskoku sem s težiščem telesa ostal zadaj. Naredil sem tri dolge korake nazaj. Posledično me to stalo drugega ali tretjega mesta, mogoče tudi prvega, težko je reči. Drugače pa je bila vaja vrhunska. Nisem je še tako lepo naredil. Zadovoljen sem z nastopom do zadnje diagonale.« Na parterju se je sicer zmage veselil Japonec Kazuyuki Takeda.