Rakitić in Perkovićeva najboljša na Hrvaškem

Ekipno se prestižnih priznanj veselita veslaški dvojec Martin in Valent Sinković ter ženska reprezentanca v karateju.

Objavljeno
12. december 2015 09.04
Germany Soccer Champions League

Zagreb - Nogometaš Ivan Rakitić in atletinja Sandra Perković sta najboljša hrvaška športnika iztekajočega se leta po izboru Sportskih novosti, v ekipni konkurenci pa se prestižnih priznanj veselita veslaški dvojec Martin in Valent Sinković ter ženska reprezentanca v karateju. V tradicionalni anketi hrvaškega športnega dnevnika je sodelovalo 351 novinarjev iz 56 redakcij.

Olimpijska zmagovalka v metu diska se je lovorike veselila že četrtič zapovrstjo, prejela je 204 glasove in daleč za seboj pustila skakalko v višino Blanko Vlašić (59 glasov) in odbojkarico Majo Poljak (39). Nogometni reprezentant in član Barcelone si je prislužil 162 glasov, sledita mu boksar Filip Hrgović (96) in telovadec Mario Možnik (44).

Med ženskimi ekipami so si karateistke prislužile 176 glasov, druga je bila kegljaška izbrana vrsta (100), tretja pa samostrelska (56). Med moštvi je veslaški dvojec, zlat s svetovnega prvenstva, prejel 280 glasov, daleč za njim so ostali vaterpolska reprezentanca (18), vaterpolisti Primorja in rokometaši Zagreba (po 10).