Ratej: Realno je skupno 2. mesto

Atletika: v Bruslju drugi del finala diamantne lige. Martina Ratej v igri za visoko uvrstitev v skupnem seštevku.

Objavljeno
05. september 2014 11.06
Martina Ratej Celje 3.8.2014
S. V., šport
S. V., šport
Ljubljana – Bruselj bo nocoj 14. in zadnja postaja diamantne lige, hkrati pa drugi del finala, potem ko je prvega pred dobrim tednom dni gostil Zürich. Iz slovenskega zornega kota bo belgijski miting veliko pomembnejši – četudi je v Švici nastopila Tina Šutej –, saj je Martina Ratej v igri za zelo visoko uvrstitev v skupnem seštevku meta kopja.

Potem ko je na prvih štirih tekmah enkrat zmagala in trikrat osvojila 2. mesto, je nazadnje v Birminghamu ostala brez točk, kar je bila še posledica spodrsljaja na EP, zdaj zagotavlja, da ga je prebolela in da je nared za še zadnjo veliko tekmo v sezoni. Ta čas je v skupnem seštevku na 2. mestu, s štirimi točkami zaostanka za Barboro Špotakovo, pred Lindo Stahl, ki bo prav tako nastopila danes, pa ima pet točk prednosti, pri čemer se lahko vrstni red premeša, ker se na finalu delijo dvojne točke (8-4-2).

»Želja je skupno drugo mesto in menim, da je takšen razplet kar realen. Za prvo mesto bi se moralo res veliko stvari postaviti na pravo mesto, precej sreče bi morala imeti, saj bi morala zmagati, Barbora pa ne bi smela biti druga, na kaj takega pa niti ne gre računati,« razmišlja Ratejeva in dodaja: »Sezono bi res rada končala z dobrim metom, med 60 in 65 metri. Po Birminghamu sem spet začutila, da lahko tekmujem, kot sem v diamantni ligi pred evropskim prvenstvom.« Ratejeva se je tako diamantu bolj ali manj odpovedala, danes pa se ga bo sicer razveselilo 16 atletov.