Ratejeva v želji po boljših rezultatih prestopila v Kladivar

Atletinja Martina Retej je prestopila v celjski klub Kladivar, kjer bo imela boljše pogoje za trening.

Objavljeno
09. november 2011 12.24
Posodobljeno
09. november 2011 12.24
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Celje - Slovenska rekorderka v metu kopja in najboljša slovenska atletinja leta 2010 Martina Ratej, je iz kluba iz Šentjurja, v katerem je tekmovala od mladosti, prestopila v celjski Kladivar. Ratejeva si želi, da bi v naslednji olimpijski sezoni osvojila odličje na velikem tekmovanju, piše STA.

Za to bo imela dve priložnosti, na olimpijskih igrah v Londonu in evropskem prvenstvu v Helsinkih. »Za prestop v Kladivar smo se odločili, ker želimo Ratejevi zagotoviti najboljše možne pogoje za vadbo in tekmovanja, saj si želimo v naslednji sezoni doseči čim boljše izide,« je pojasnil trener Ratejeve Andrej Hajnšek.

Želi stopničko višje na EP in OI

»Zahvaljujem se dosedanjemu klubu iz Šentjurja, da mi je doslej stal ob strani in sem tudi zato lahko dosegala dobre izide. V Kladivarju pa bom imela boljše pogoje, tako finančne kot druge. Želim si stopničko višje, izboljšati državni rekord in dosegati stabilne rezultate okrog 65 m. Nastopila bom tako na EP kot tudi na OI in na obeh tekmovanjih pričakujem veliko. Sedaj, v zimskem pripravljalnem obdobju, sem zdrava in forma je na visoki ravni, kar me zelo veseli,« je dejala Ratejeva.

EP v Helsinkih bo od 27. junija do 1. julija 2012, OI pa bodo manj kot dva meseca pozneje, zato bo zelo pomembno načrtovanje forme. »Osredotočili se bomo na obe veliki tekmovanji v letu 2012. Naša želja je, da naredimo še en korak naprej in začnemo osvajati odličja na velikih tekmovanjih. Največji poudarek pa bo na OI, ki so največje tekmovanje v karieri vsakega športnika in le na vsaka štiri leta. Sedaj smo sredi bazičnih priprav, poudarek je na vajah za tehniko in stabilizaciji telesa. Martina dobro napreduje in optimistično zremo v prihodnost,« je še povedal Hajnšek.