Ratko Rudić ni več selektor zlatih hrvaških vaterpolistov

Z mesta selektorja hrvaške vaterpolske reprezentance, ki je v Londonu osvojila zlato, je odstopil sloviti Ratko Rudić.

Objavljeno
13. september 2012 19.11
ap*Oly WaterPolo Men
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Zagreb - Sloviti vaterpolski trener Ratko Rudić se je po osmih letih poslovil z mesta selektorja hrvaške reprezentance, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Londonu osvojila zlato kolajno.

»Na trenerski klopi sem že dolgih trideset let. Čas je, da priložnost dobijo mladi trenerji. Še vedno imam dovolj energije, kar želim dokazati v novi vlogi,« je ob odhodu dejal Rudić, ki bo v prihodnosti športni direktor hrvaške izbrane vrste.

Rudić je bil v dolgoletni trenerski karieri selektor nekdanje Jugoslavije, Italije, ZDA in Hrvaške. Pod njegovim vodstvom je nekdanja Jugoslavija slavila na olimpijskih igrah v Los Angelesu leta 1984 in Seulu leta 1988, Italija pa v Barceloni leta 1992. Na svetovnih prvenstvih je reprezentance popeljal do treh odličij najbolj žlahtnega leska: nekdanjo Jugoslavijo leta 1986, Italijo leta 1994 in Hrvaško leta 2007.

Hrvaška vaterpolska zveza še ni razkrila njegovega naslednika, hrvaški mediji pa so zapisali, da imajo največ možnosti Ivan Asić, Elvis Fatović, Vjekoslav Kobešćak in Ivica Tucak