Reprezentančni libero Miha Plot odslej v »serie A«

Po treh letih pri belgijskem Lenniku bo slovenski odbojkar Miha Plot odslej nosil dres italijanskega prvoligaša Viba Valentie.

Objavljeno
29. september 2013 01.14
pr plot
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana – Kot zadnji iz štirinajsterice slovenskih odbojkarskih reprezentantov, udeležencev danes končanega evropskega prvenstva na Danskem in Poljskem, je novega klubskega delodajalca za prihodnjo sezono našel libero Miha Plot. Ta 26-letni in 180 cm visoki Žužemberčan, ki je v zadnjih treh sezonah lovil izkušnje celo v ligi prvakov kot član belgijskega Lennika, bo namreč kariero nadaljeval v »serie A« pri Vibu Valentii, pri kateri si je še v minuli sezoni kruh služil tudi reprezentančni kapetan Tine Urnaut.

Plot je bil edini član slovenske izbrane vrste, ki do EP še ni imel urejenega klubskega statusa. Očitno je s solidnimi igrami na prvenstvu prepričal italijanske oglednike, da bo pri novem delodajalcu eden od treh prostih igralcev – ob 37-letnem veteranu Alessandru Farini in komaj 19-letnem Simoneju Sardanelliju. Dolenjec, ki je pred belgijsko epizodo kar pet sezon nosil dres Krke, še pred tem pa dve sezoni Olimpije, bo pri Vibu Valentii eden od petih tujcev, tudi preostali štirje so reprezentanti svojih držav (Španca Angel Trinidad in Andres Villena, Slovak František Ogurčak in Nemec Patrick Steuerwald), prvo ime moštva pa je nedvomno veliki italijanski sprejemalec Alberto Cisolla, srebrni z olimpijskih iger v Atenah in evropski prvak izpred osmih let.

»Zahvaljujem se vodilnim možem kluba, ki so mi dali priložnost za ognjeni krst v močni italijanski ligi. Z uspešnimi igrami bom skušal upravičiti zaupanje, ki so mi ga izkazali,« je pojasnil Miha Plot. V »serie A« bodo v novi sezoni slovenske barve ob njem branili še korektorja Mitja Gasparini (Verona) in Alen Šket (Modena) ter sprejemalec Klemen Čebulj (Ravenna). Med slovenskimi reprezentanti bodo štirje odslej torej igrali v Italiji, trije v Turčiji (Dejan Vinčič, Matevž Kamnik, Tine Urnaut) in eden na Poljskem (Alen Pajenk), preostalih šest pa se bo merilo v ligi prvakov bodisi v dresu ACH Volleyja ali zamejske Posojilnice Dob.