Ronaldo ostaja vodilni zaslužkar, LeBron že tik za njim

Edina športnica na Forbesovem seznamu najbolje plačane stoterice je noseča ameriška teniška zvezdnica Serena Williams.

Objavljeno
08. junij 2017 12.11
J. P.
J. P.

New York - Potem ko je stehtala vrednost največjih svetovnih nogometnih kolektivov, je poslovna revija Forbes objavila še seznam stotih najbolje plačanih športnikov. Na čelu ostaja Realov portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je v letu dni zaslužil 93 milijonov dolarjev, najbolj mu po novem za ovratnik diha košarkar LeBron James, v prejšnji sezoni s Clevelandom zmagovalec lige NBA, ki je v letu dni nabral 86,2 milijona »zelencev«, s čimer je prehitel tudi Barceloninega argentinskega nogometnega mojstra Lionela Messija.

Ronaldu po Forbesovih podatkih klub izplačuje 58 milijonov letne plače, oglaševanje pa mu je navrglo še dodatnih 35 milijonov. LeBron je prvi med kar 32 košarkarji lige NBA na seznamu, leto prej jih je bilo »zgolj« 18. Messi je z 80 milijoni zdaj tretji, a še vedno krepko pred švicarskim teniškim asom Rogerjem Federerjem (64 milijonov) in košarkarjem Kevinom Durantom (60,6), ki je z Golden Statom tik pred osvojitvijo šampionskega prstana v NBA. Edina športnica na spisku je noseča ameriška teniška igralka Serena Williams, ki je na 51. mestu zaslužila 27 milijonov dolarjev.

Forbesova razpredelnica sicer vključuje plače, denarne nagrade in bonuse, ki so jih športniki prejeli med lanskim in letošnjim 1. junijem. Pri prihodkih od oglaševanja gre zgolj za oceno prihodkov sponzorstev, osebnih znamk športnika in licenčnih prihodkov v dvanajstmesečnem obdobju na podlagi pogovorov s poznavalci.