Rossi: Uspeh posvečam Simoncelliju in njegovi družini

Valentino Rossi se je po dolgem času spet povzpel na zmagovalne stopničke, kjer se je spomnil na preminulega rojaka.

Objavljeno
17. september 2012 08.27
Posodobljeno
17. september 2012 08.42
MOTO-PRIX-SMR
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Misano - Na včerajšnji dirki elitnega razreda MotoGP za VN San Marina se je zmage veselil Jorge Lorenzo (Yamaha) in tako še povečal svoje možnosti za osvojitev naslova svetovnega prvaka. Toda največ pozornosti je po končani preizkušnji požel domači junak Valentino Rossi, ki je s svojim Ducatijem končal dolgi niz povprečnih rezultatov in osvojil sijajno drugo mesto.

Po končani dirki se je devetkratni italijanski šampion spomnil na preminulega rojaka Marca Simoncelli, ki je preteklo leto izgubil življenje v hudi nesreči na dirki v Maleziji. Organizatorji dirke v San Marinu so nato sprejeli občudovanja vredno potezo, saj so dirkališče poimenovali po italijanskem dirkaču.

»Osvojiti drugo mesto v Misanu je nekaj posebnega. Kot prvo, smo le nekaj kilometrov oddaljeni od mojega rodnega mesta, kot drugo pa mi je to uspelo na dirkališču, ki nosi ime Marca Simoncellija, zato bi ta uspeh rad posvetil njemu in njegovi družini,« se je na Super Sica spomnil 33-letni Rossi.

Dirka se bo zagotovo v spomin vtisnila tudi Alvaru Bautisti (Hona), ki je prvič v karieri stopnil na zmagovalne stopničke potem ko je osvojil tretje mesto. »Uspeh doživljam zelo čustveno, tega ne nameravam skrivati, saj so prve stopničke poseben mejnik. Sem zelo vesel, tudi sam bi ta uspeh posvetil v spomin na Marca,« je dejal španski dirkač.