Rusi sprejeli kazen IAAF

Ruska atletska zveza, ki jo je IAAF zaradi sistematičnega dopinga izključila z vseh tekmovanj, se ne bo pritožila na kazen.

Objavljeno
26. november 2015 18.06
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Moskva - Mednarodna atletska zveza (IAAF) je sporočila, da se ruska atletska zveza ne bo pritožila na njeno kazen, ki si jo je prislužila zaradi sistematičnega dopinga.

IAAF je po izbruhu dopinškega škandala ostro kaznovala rusko zvezo, jo suspendirala in njene atlete izključila z vseh tekmovanj, obenem pa je vodilnim možem na zvezi sporočila, da morajo nujno poskrbeti za spremembe.

»Z ruske zveze smo dobili pismo, v katerem so zapisali, da sprejemajo kazen in da ne bodo izkoristili pravice zaslišanja. V njem so tudi obljubili sodelovanje pri vzpostavljanju reform in boju proti dopingu,« so predstavniki IAAF sporočili iz Monaca, kjer poteka sestanek vodilnih organov zveze in kjer so že oblikovali skupino petih mož, ki bodo preučili reforme ruske zveze in jih po potrebi dopolnili.

Novico je potrdil tudi začasni predsednik ruske zveze Vadim Zeličenok, ki je dejal, da se ne odločitev ne bodo pritožili, ker obstaja možnost, da bi dobili še strožjo kazen od obstoječe. »Moramo začeti delati, moramo začeti popravljati položaj, s pritožbo bi le podaljšali agonijo,« je dejal Zelinčenok.

Ruski reprezentanti tako ne bodo nastopili na svetovnem dvoranskem prvenstvu marca v Portlandu, še vedno pa upajo, da bodo do olimpijskih iger v Riu popravili zadeve, tako da bi jim dovolili nastop.