S slovenskimi judoistkami v Tokiu vse v redu

Na Japonskem, kjer je bil danes močan potres, se mudi tudi nekaj slovenskih judoistk, ki se pripravljajo na aprilsko evropsko prvenstvo. Osem članic celjskega kluba Z'dežele Sankaku je v Tokiu, vendar pa so po besedah tiskovnega predstavnika slovenske judo zveze Franja Murka v redu.

Objavljeno
11. marec 2011 20.49
Posodobljeno
11. marec 2011 20.49
R. T., delo.si
R. T., delo.si
Tokio - V Tokiu se na prvenstvo stare celine, ki bo med 21. in 23. aprilom v Carigradu, pripravlja osem celjskih judoistk, med njimi tudi obe dobitnici olimpijskih odličij Urška Žolnir in Lucija Polavder. Dekleta so po potresu prek kratkega sporočila SMS stopila v stik s svojim trenerjem Marjanom Fabjanom in mu javila, da je z njimi vse v redu. Fabjan je zaradi obilice dela z mlajšimi kategorijami ostal doma.

Kot je dejal Murko, je Fabjana ob prvih novicah sprva pograbila panika, vendar se je hitro pomiril, potem ko so se dekleta javila in mu sporočila, da se jim ni nič zgodilo. Judoistke so zdaj še nekaj dni prisiljene ostati na Japonskem, saj je letališče Narita zaprto, v Slovenijo pa bi se morale prvotno vrniti prav v teh dneh.

Slovenski judoisti za priprave pred največjimi tekmovanji pogosto, oziroma kolikor jim to dopuščajo sredstva, odhajajo na Japonsko, v domovino tega športa, kjer od japonskih soborcev pridobijo največ znanja, ki ga nato s pridom uporabljajo na tatamijih po vsem svetu, poroča STA.