S športom do zdravega načina življenja

V Sloveniji bo poleti več športnih taborov za otroke, ki jih bodo pripravili znani slovenski športniki.

Objavljeno
09. junij 2017 17.00
Aljaž Vrabec
Aljaž Vrabec
Sedanji in nekdanji slovenski vrhunski športniki se zavedajo svoje družbene odgovornosti, zato pripravljajo poletne športne tabore za otroke. Nekateri potekajo že več kot dve desetletji, spet drugi se šele dobro uveljavljajo, vsekakor pa imajo starši več kot dovolj izbire, da razveselijo svoje otroke.

Nogometni tabor Milenka Ačimovića

Znova bo nogometni tabor pripravil nekdanji slovenski nogometni junak Milenko Ačimović, saj bo otroke spet zbral v Kranjski Gori. Mladi se bodo lahko počutili kot pravi nogometaši, saj bodo poleg treningov imeli sestanke s trenerji in ogled videoposnetkov, enako, kot to počneta Cristiano Ronaldo pri Realu in Lionel Messi pri Barceloni. Vmes bodo odšli tudi na prijateljsko tekmo z vrstniki v Celovcu.

»Tabor je zasnovan tako, da otroci nimajo nobenih elektronskih naprav. Ničesar. Samo naravo in žogo. Lani sem po dveh dneh videl, da so bili nemirni, še posebno s prsti, ker ob sebi niso imeli mobilnih telefonov. Kakor da se ne bi znali drugače igrati. Toda po treh, štirih dneh so pozabili na elektronske naprave in so vse raje hodili v naravo, na bazen in igrišča,« je povedal Milenko Ačimović.

Kdaj? 1. termin: 25. 6.–1. 7. 2017; 2. termin: 2. 7.–8. 7. 2017; 3. termin: 9. 7.–15. 7. 2017

Kje? Kranjska Gora

Prijave? kamp.olimpijaljubljana.com

Košarkarski tabor Gorana Dragića

Četrti tabor za osnovnošolce bo pripravil najboljši slovenski košarkar Goran Dragić, zvezdnik iz lige NBA pri Miamiju. Otroci bodo dvakrat na dan spoznavali in nadgrajevali svoje košarkarsko znanje, treningi pa bodo prilagojeni njihovim sposobnostim. Goran nanje ne bo prenesel le ljubezni do športa in zdravega načina življenja, temveč tudi človeške vrednote.

Poleg košarke, ob kateri bodo otroci spoznavali športni duh, moštveno delo in vztrajnost ter tako utrjevali svojo samozavest, bodo v prostem času z Goranom in njegovimi prijatelji počeli še veliko poučnih in zanimivih stvari: spoznavali različne športe, odkrivali naravo … Ves čas kampa bodo poleg Gorana zanje skrbeli še trenerji, pomočniki, vzgojitelji in vzgojiteljice.

Kdaj? 25. 6.–1. 7. 2017

Kje? Rogla

Prijave? gorandragic.si/kosarkarski-kamp

Košarkarski tabor Boštjana Nachbarja

Že od leta 2007 sodi košarkarski tabor Boštjana Nachbarja med najbolj priljubljene mednarodne tabore za otroke v Sloveniji. Primeren je za fante in dekleta med 7. in 18. letom starosti, namenjen pa je tako začetnikom kot tistim, ki že poznajo košarkarske prvine. Nachbarjev cilj je, da otroci nadgradijo svoje košarkarsko znanje, se zabavajo, hkrati pa osebnostno napredujejo.

Tabor nekdanjega slovenska reprezentanta so pohvalili celo takšni vrhunski trenerji, kot je David Blatt. »Verjamem, da igralci nastajajo poleti, svoje znanje pa pokažejo med sezono. Ni boljše priložnosti kot poletni košarkarski kamp, kakor je Boštjanov, kjer se v eno zlijejo dobri treningi, tekmovanja in individualno delo,« je dejal.

Kdaj? 16. 7.–22. 7. 2017

Kje? Koper

Prijave? bokinachbar.net/kamp

Košarkarski tabor Petra Vilfana

Že 24. poletni tabor bo izvedel legendarni košarkar in zdajšnji poslanec Peter Vilfan. V vseh teh letih so na tabor prihajali mladi košarkarji in košarkarice, željni košarkarskega znanja in preživljanja športnih počitnic, iz Hrvaške, Jugoslavije, Italije, Rusije, Ukrajine, Danske, Latvije, Nemčije in predvsem iz Slovenije. Število udeležencev je krepko preseglo številko pet tisoč.

V taboru Petra Vilfana so vadili tudi takšni košarkarji, kot so slovenski reprezentanti Sani Bečirović, Beno Udrih in Boštjan Nachbar, ter številni drugi zdaj uveljavljeni košarkarji in košarkarice, med katerimi so mnogi stalni reprezentanti in člani vrhunskih košarkarskih klubov. Dejavnosti v taboru so namenjene dekletom in fantom, starim od 6 do 17 let.

Kdaj? 1. termin: 25. 6.–1. 7. 2017; 2. termin: 2. 7.–8. 7. 2017; 3. termin: 9. 7.–15. 7. 2017

Kje? Strunjan

Prijave? petervilfan.com

Odbojkarski tabor Tineta Urnauta

V velikem razmahu je slovenska odbojka, zato bo imel svoj poletni tabor tudi slovenski kapetan Tine Urnaut. Letos ga bo pripravil na Ravnah na Koroškem, svoje znanje odbojke pa bo nadgrajevalo 80 mladih. Vsak dan bodo opravili dva treninga v dvorani, poletni tabor pa bodo organizatorji popestrili s številnimi drugimi športnimi aktivnostmi.

»Ko sem bil mlajši, se mi je zdel dan brez odbojke izgubljen dan. Med poletnimi počitnicami sem si želel igrati dvoransko odbojko, vendar ni bilo možnosti. Zato želimo mladim dati priložnost, da tudi med počitnicami vsaj teden dni uživajo v dvoranski odbojki, se spoznajo in družijo z vrstniki, ki imajo radi to igro,« je idejo kampa in njegovo izvedbo na Koroškem pojasnil Tine Urnaut.

Kdaj? 2. 7.–8. 7. 2017

Kje? Ravne na Koroškem

Prijave? tineurnaut.si

Rokometni tabor Uroša Zormana


Že deseti poletni tabor bo pripravil slovenski rokometaš Uroš Zorman. Otrokom obljublja teden športa in zabave, pridobivanje novega rokometnega znanja, sklepanje prijateljstev z rokometaši in rokometašicami iz vse Slovenije. »Rokomet je del življenja. Pomeni veselje in odrekanje, sklepanje prijateljstev in potovanja, osvajanje lovorik in doživljanje porazov. Če ga sprejmeš z vsem srcem, ga nikoli več ne izpustiš iz rok,« so prijazne besede nekdanjega slovenskega kapetana.

Mladi rokometaši in rokometašice bodo imeli dva treninga na dan s priznanimi trenerji, zraven pa bo tudi Zorman. Za popestritev bodo tabor obiskali nekateri znani obrazi. O zdravju in poškodbah bo predaval Mitja Bračič, prišel bo televizijski komentator Ivo Milovanović, Zorman pa obljublja še kakšno presenečenje.

Kdaj? 23. 6. – 29. 6. 2017

Kje? Savudrija

Prijave? akademija-zorman.si/poletni-tabor