Šahistka Vesna Rožič izgubila boj z boleznijo

Njena zgodba je nedavno sprožila veliko dobrodelno akcijo, a 26-letna šahistka je hitro izgubila boj s hudo boleznijo.

Objavljeno
23. avgust 2013 13.44
Vesna Rozic
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Umrla je šahistka Vesna Rožič, stalna članica slovenske reprezentance in študentka medicine. Njena žalostna zgodba je pred dobrim mesecem dni zaokrožila po medijih in sprožila veliko dobrodelno akcijo, toda 26-letnica je izgubila boj s hudo boleznijo - rakom.

Akcijo za pomoč pri zbiranju sredstev, ki so bila potrebna za zdravljenje, sta začela njen oče Adrijan in Šahovska zveza Slovenije.

Kot je oče zapisal v pozivu k dobrodelni akciji, je Rožičeva za bolezen izvedela maja letos, zdravniki so ji postavili diagnozo metastatski rak. Zdravljenje je začela s kemoterapijo, ki pa za ozdravitev ni zadostovala. Zato so jo poslali na zdravljenje v Nemčijo, kjer bi morala prejeti vsaj 3 cikluse lokalne kemoterapije, za katero se je tudi zbiral denar. A je bilo žal za pomoč prepozno.

»Šahovska zveza Slovenije se iskreno zahvaljuje vsem, ki so Vesnini družini v tem težkem času nudili kakršno koli pomoč. Ohranjamo jo v najlepšem spominu,« so ob žalostni novici zapisali pri Šahovski zvezi Slovenije.