Samo Petje kot Conor McGregor

Slovenski kikbokser je blestel v dvorani Tivoli, saj je postal prvak v kar dveh kategorijah FFC.

Objavljeno
23. april 2017 16.46
A. V.
A. V.

Ljubljana - Spektakel FFC 29 je v ljubljanski dvorani Tivoli postregel z odličnim nastopom slovenskega borca, saj je Samo Petje postal prvak v kar dveh kategorijah, kar se še ni zgodilo v zgodovini FFC. Enega najbolj kakovostnih bojev sta tako uprizorila Petje in Eyevan Danenberg, našemu borcu pa je uspelo to, kar ni nihče pričakoval. Premagal je prvaka iz višje kategorije in je tako postal FFC verzija Conorja McGregorja iz UFC, prvaka v dveh različnih težavnostnih kategorijah.

Prva runda boja je bila izjemno napeta, Samo Petje pa je pokazal velik pogum in željo, da se lahko bori proti prvaku višje kategorije. Napadal je z vso močjo, medtem pa se je Danenberg branil v svojem znanem slogu. Čakal je, večinoma je blokiral in iskal priložnost za svoje fenomenalne tehnične kombinacije. Petje je imel težavo glede višine in nikakor ni mogel priti do glave Nizozemca, a Danenbergu ni uspelo izkoristiti dolžine svojih udov, ravno zaradi odličnega in dinamičnega gibanja našega borca.

Druga runda se je nadaljevala podobno kot prve tri minute. Petje je bil še vedno izjemno poskočen, kar je preprečilo Danenbergu, da bi ga lahko resneje napadel v trenutku mirovanja, a vseeno mu je uspelo doseči nekaj kirurško preciznih udarcev. Na koncu runde je prišlo do medsebojne kanonade udarcev, nakar je zazvonil zvonec za konec runde.

Prve pol minute tretje runde je Petje spet močno napadel in po dveh krošejih, ki ju je zadal Danenbergu, je bilo videti, da je Danenberg v hudi nevarnosti. Iz tega se je nekako izvlekel in dojel, da je čas, da pokaže nekoliko več kot doslej, če hoče obdržati naslov prvaka. Začel se je premikati naprej, kar pa je bilo zelo pogodu Petjeta, ki se je cel boj boril, kot da nima kaj izgubiti. Ob stalno napetem boju vse do konca tretje runde, se je oglasil gong za konec boja.

Čeprav so mnogi pričakovali, da bo prišlo do četrte runde, so bili sodniki mnenja, da je Samo Petje naredil zadosti, da je postal dvojni prvak FFC-ja. Slovenec je tako presenetil svet kikboksa in si pošteno priboril naslov prvaka tudi v velterski kategoriji.