Saša Planinšec se podaja na tuje

Slovenska odbojkarica Saša Planinšec se iz Branika seli k nemškemu Dresdnerju, kjer jo čaka tudi liga prvakinj.

Objavljeno
07. junij 2017 22.05
Odbojka Saša Planinšec
N. Gr.
N. Gr.

Maribor - Saša Planinšec se je z odličnimi igrami v dresu slovenske odbojkarske reprezentance izkazala na nedavnih kvalifikacijah v Viana do Castelu za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018, dobre igre so ji prinesle tudi prestop v tujino. Novi klub 22-letne mariborske blokerke bo nemški državni prvak Dresdner, s katerim bo igrala tudi v ligi prvakinj.

Planinščeva je do zdaj igrala le za Novo KBM Branik, s katero je v letošnji sezoni osvojila oba domača naslova. Zanjo bo trikratni zaporedni nemški državni prvak prvi klub v tujini, podpisala je pogodbo za dve leti.

»Sašo sem opazil že lani poleti, ko je Slovenija večkrat igrala proti Češki. Odlično igra v napadu, dobra je tudi v bloku, telesno je odlično pripravljena in bo zagotovo okrepitev za našo ekipo,« je ob prihodu slovenske reprezentantke za klubsko spletno stran dejal Alexander Waibl, trener Dresdnerja.

»Veselim se novih izzivov v Dresdnu. V preteklosti je v tej ekipi igralo veliko odličnih igralk, tudi zdaj gre za odlično ekipo. Počaščena sem, da bom lahko njen del,« pa je dejala 185 cm visoka Mariborčanka, ki jo v reprezentančnem dresu avgusta čakajo še dodatne kvalifikacije za uvrstitev na SP 2018, septembra pa bo z reprezentanco do 23 let nastopila še na SP v Ljubljani.