Sašo Bertoncelj se ni vmešal v boj za medalje

Telovadec na konju z ročaji Sašo Bertoncelj je EP v Cluju končal s šesti mestom, kar je manj od pričakovanj. 

Objavljeno
22. april 2017 17.27
afp*Bertoncelj GYMNASTICS-EUR-MEN
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Cluj - Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je na evropskem prvenstvu v romunskem Cluju v finalu na konju z ročaji osvojil šesto mesto. EP se je za Slovenijo s tem končalo, saj sta bila Bertoncelj in sedmouvrščena Teja Belak edina slovenska finalista. 

Bertoncelj je za svojo sestavo prejel oceno 13,433. Zmagal je Rus David Belavskij (15,100). Srebro je osvojil Madžar Krisztian Berki (14,900), bron pa Armenec Harutjun Merdinjan (14,833). Slovenec ostaja pri dveh medaljah na EP, prvi bron je osvojil leta 2010 v Birminghamu, drugega pa leta 2014 v Sofiji.

»Kot sem si zamislil. No, skoraj tako. Vedel sem, da se mi lahko ta težava pojavi. Imel sem malo ponovitev vaje. Glede na razplet tekme sem vedel, da moram narediti težjo vajo. Rekel sem si, poženi. Zmanjkovalo mi je energije, mislil sem, da sem ga zadel, a so ramena ostala na napačni strani, da bi naredil seskok,« je uvodoma povedal Bertoncelj.

Brez ovinkarjenja je povedal tudi, kaj je bil vzrok težave. »Pomanjkanje moči. Premalo sem bil pripravljen. Poizkusil sem. Vedno je razočaranje, ko ne osvojiš medalje, ki si jo želiš. Nimam si česa očitati, da sem se odločil za težjo vajo in napadel zmago.«

Kljub temu je bilo pri Škofjeločanu nekaj grenkega priokusa. »Če bi bil seskok narejen, bi se pogovarjali o medalji, vprašanje bi bilo samo, kakšne barve.«

»Vidim, ko se zadeve začnejo komplicirati. Videti je bilo, da je vprašanje, ali bo naredil do konca. Bilo je na meji. Ni kaj, se zgodi. Naredil je dobro vajo, zmanjkal je le zaključek. Medalja je bila blizu in daleč. Vsem, ki so danes nastopili, je bila blizu. V taki konkurenci se nimaš kaj igrati, zato je naredil težjo vajo,« je dodal selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.