Sebastian Vettel pred vrati novega moštva

Spet je počilo med Ferrarijem in nemškim zvezdnikom, ki naj bi prav kmalu podpisal pogodbo za Aston Martin.

Objavljeno
17. avgust 2020 14.50
Posodobljeno
17. avgust 2020 14.50
Sebastian Vettel je daleč od svoje šampionske ravni. FOTO: Bryn Lennon/AFP
Barcelona - Spoznanje, da Lewis Hamilton nadaljuje svojo vladavino zadnjih let v karavani formule 1 in tako zdaj drvi k že k sedmemu naslovu svetovnega prvaka, oz. že četrtemu zapored, je navdušujoče tako za njegove delodajalce kot tudi številne privržence. Konkurenci pa to ni všeč, zlasti italijanski velikan Ferrari skupaj z nemškim zvezdnikom Sebastianom Vettlom, zganja preplah.

Na zadnji nedeljski dirki je, kot že nekajkrat v zadnjem času, počilo med dirkačem in člani spremljevalnega štaba, šum v komunikaciji je botroval zmedi okrog menjave gum, Ralf Schumacher, strokovni komentator formule 1 za nemški jezikovni prostor TV hiše Sky, je že v prenosu poudaril: »Česa takšnega si pri Ferarriju zares ne bi smeli dovoliti. Moštveni mehaniki so slabi v angleščini, očitno se bo Sebastian moral naučiti italijansko.«

Toda obenem je tudi jasno, da Nemec ne bo več dolgo tekmoval za rdeče-bele iz Maranella, najbolj brani avstrijski dnevnik Kronen Zeitung pa ob tem na svoji spletni strani že poroča, da bo Vettel čez dva tedna na naslednji postaji sezone v Belgiji podpisal pogodbo pri Aston Martinu, pri katerem bodo v naslednjem štartali s samostojnim moštvom, potem ko so v zadnjih treh letih pomagali Red Bullu.