Sedem Slovencev v polfinalu Campitella

Najuspešnejša v kvalifikacijah in edina z vrhovoma obeh kvalifikacijskih smeri v ženski konkurenci je bila Janja Garnbret.

Objavljeno
01. julij 2017 10.14
A. V.
A. V.
Belluno - Evropsko prvenstvo v težavnostnem plezanju v Campitellu di Fassa v Italiji se bo sklenilo s polfinalom in finalom. V petkovih kvalifikacijah si je najmanj en današnji nastop zagotovilo sedem Slovencev, in sicer Janja Garnbret, Mina Markovič, Vita Lukan, Mia Krampl v ženski in Domen Škofic, Martin Bergant in Jernej Kruder v moški konkurenci.

Najuspešnejša v kvalifikacijah in edina z vrhovoma obeh kvalifikacijskih smeri v ženski konkurenci je bila Janja Garnbret, aktualna svetovna prvakinja, evropska podprvakinja ter skupna zmagovalka svetovnega pokala 2016 v težavnosti. Med najboljšimi je bila tudi branilka naslova evropske prvakinje Mina Markovič, ki si je v kvalifikacijah priplezala peto mesto. V polfinale sta se uvrstili tudi novinki na članskem evropskem prvenstvu, Vita Lukan s 14. in Mia Krampl s 16. mestom.

V moški konkurenci si je Domen Škofic, skupni zmagovalec svetovnega pokala 2016 v težavnosti, z enim kvalifikacijskim vrhom priplezal drugo mesto, v drugem je padel tik pod vrhom, z obema vrhovoma je bil od njega boljši le Francoz Romain Desgranges. V polfinale sta napredovala tudi Martin Bergant in Jernej Kruder, s 16. oziroma 23. dosežkom v kvalifikacijah.