Simčič ne bo izsiljeval nokavta

Drevi se bosta poleg Dejana Zavca v Mariboru borila še Denis Simčič in Gregor Stračanek.

Objavljeno
17. oktober 2014 11.18
GREGOR STRACANEK
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport

Maribor - V mariborski dvorani Tabor se drevi obeta pester borilni večer. Vrhunec bo borba med Dejanom Zavcem in Madžarom Ferencem Hafnerjem za naslov evropskega prvaka po različici WBO, pred tem pa se bosta v ringu predstavila še dva Slovenca, Denis Simčič in Gregor Stračanek.

Vrata dvorane Tabor se bodo odprla ob 18.40, pol ure pozneje bosta na sporedu dva hrvaško-češka boksarska obračuna. V tretjem bo nastopil v Münchnu živeči slovenski boksar Denis Simčič (29 zmag, 15 s k. o., 2 poraza), ki se bo v poltežki kategoriji udaril s Čehom Josefom Obeslom (5 zmag, 3 s k. o., 2 neodločena izida, 18 porazov).

Za našega »Špartanca« bo to odličen trening pred obračunom za naslov mednarodnega prvaka združenja WBF, ki ga bo imel 7. novembra proti Mohamedu Merahu v Franciji.

»Tekmeca sem že videl boksati, zato vem, da ga bom težko spravil na tla. Kljub temu pričakujem zanesljivo zmago, nokavta pa ne bom izsiljeval. Če pa se mi bo ponudila priložnost zanj, jo bom poskušal izkoristiti,« je omenil 33-letni Simčič, še malce utrujen od hujšanja in peturne vožnje, kolikor sta s trenerjem Rainerjem Brändleinom potrebovala od Münchna do Ptuja.

Velika čast za Stračanka

Ob Dejanu Zavcu se bo za naslov evropskega prvaka, le da v polnem kontaktu združenja WAKO PRO v kikboksu, nocoj boril tudi Gregor Stračanek iz vasice Stranice pri Zrečah. V obračunu kategorije do 71,8 kg se bo pomeril s Hrvatom Luko Tomićem, ki je tik pred zdajci vskočil namesto Francoza Mondhorja Yacoubija.

»Za ta dvoboj sem trdo garal dva meseca. Upam, da bo zmaga z malo sreče ostala doma,« si je zaželel 33-letni Stračanek in pripomnil, da mu bo v veliko čast boriti se na isti prireditvi kot Zavec.