Škofic in Primožič med polfinalisti Kranja

Plezalca Domen Škofic in Urban Primožič sta se na finalu svetovnega pokala v težavnostnem plezanju uvrstila v polfinale.

Objavljeno
14. november 2015 15.50
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Kranj - Prireditelji finala svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, ki poteka v Kranju, so v dopoldanskih urah izvedli moške kvalifikacije. Le-te sta uspešno prestala dva domačina, Domen Škofic je bil prvi, Urban Primožič pa 24.

Škoficu se v kvalifikacijah ni poznalo, da je šele pred kratkim okreval po vnetju ušesa, saj je obe kvalifikacijski smeri preplezal povsem do vrha ter napovedal, da je resen kandidat za nastop med osmerico najboljših.

Med kvalifikanti je osem tekmovalcev je osvojilo oba vrhova. Ob Škoficu še Francoza Romain Desgranges in Gautier Supper, Kanadčan Sean McColl, Avstrijec Jakob Schubert, Čeh Adam Ondra, ki brani lansko zmago, in Španec Ramon Julian Puigblanque.

V kvalifikacijah so nastopili še Martin Bergant (30.), Jure Raztresen (31.), Milan Preskar (41.), Anže Peharc in Tim Unuk (oba 44. mesto).

Markovičeva v drugem delu kvalifikacij

Prva slovenska favoritinja Mina Markovič, ki na na Zlatem polju lovi četrto zmago in tretji naslov zmagovalke v seštevku težavnosti, bo nastopila v drugem delu kvalifikacij. Skupaj bo nastopilo osem Slovenk, med njimi tudi 16-letna debitantka v Kranju Janja Garnbret, ki sodi med favoritinje za napredovanje.

Začetek polfinala bo zvečer ob 20. uri. Finale bo v nedeljo, z začetkom ob 18.45.