Škofic in Primožič v polfinalu

Mlada slovenska aduta bosta skušala na plezalnem SP v Gijonu popraviti dosežek izpred dveh let, 16. mesto.

Objavljeno
11. september 2014 01.09
*acr* PLEZANJE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Gijon - Potem ko so svetovno prvenstvo športnih plezalcev v Gijonu odprli tekmovalci v hitrosti, so se danes v kvalifikacijah pomerili še udeleženci v težavnosti, med njimi tudi mlada slovenska aduta Domen Škofic in Urban Primožič. Oba sta bila uspešna in sta se brez težav prebila med 26 najboljših na svetu - Škofic je skozi kvalifikacijsko sito napredoval s sedmim, Primožič pa s šestnajstim dosežkom.

Dvajsetletni Radovljičan je bil eden od tekmovalcev, ki so do vrha preplezali vsaj eno od dveh kvalifikacijskih smeri, najboljša peterica - v njej so bili Francoz Romain Desgranges, Španec Ramon Julian Puigblanque, Kanadčan Sean McColl, Čeh Adam Ondra in Avstrijec Jakob Schubert - pa je dosegla vrh na obeh smereh. Tako Domen kot 22-letni Škofjeločan Primožič sta tako že uresničila prvi cilj, saj sta si zagotovila priložnost popraviti 16. mesto, kar je njun najboljši dosežek doslej s prejšnjega svetovnega prvenstva predlani v Parizu.

V petek bodo na sporedu ženske kvalifikacije, tudi z močnima slovenskima orožjema Mino Markovič in Majo Vidmar, polfinale bo na vrsti v soboto, veliki finale pa v nedeljo.