Slabe: Naš cilj je dobiti vse tekme v skupinskem delu

Moška odbojkarska reprezentanca bo konec tedna začela s tekmami evropskega prvenstva na Poljskem in Danskem.

Objavljeno
17. september 2013 14.49
jer Odbojka Slovenija:V.Britanija
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Ljubljana - Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo konec tedna začela z nastopi na evropskem prvenstvu, ki ga gostita Poljska in Danska.

Varovanci Luke Slabeta bo skupinski del tekmovanja igrala v Herningu, v njeni skupini C pa so še Srbija, Finska in Nizozemska.

Slovenci bodo svoj prvi dvoboj igrali v petek proti branilcem naslova Srbom, selektor slovenske reprezentance Luka Slabe pa ima visoke cilje, saj si želi, da bi njegovi igralci v skupinskem delu zmagali na vseh tekmah.

»Naš cilj je dobiti vse tekme. Tako razmišljam, tak pač sem. Zavedam pa se, da nas čaka težka naloga. Nobena reprezentanca ni nepremagljiva, upam si celo trditi, da nobena od reprezentanc v naši skupini ne bo imela vseh zmag. Z vsem spoštovanjem do nje, menim, da le Danska na prvenstvu nima možnosti za kakšno zmago. Vse druge reprezentance pa so izenačene, kar kažejo tudi rezultat na pripravljalnih tekmah, Nizozemci so na primer pred dnevi s 3:0 ugnali Rusijo. Zato niti ne gledam, s kom se bi pomerili v morebitnem 'play offu'. Naša naloga na prvenstvu bo, da še nadgradimo igro s pripravljalnih tekem, kaj nam bo to prineslo, pa bomo videli. V repesažu bo odločalo samo, katera ekipa bo bolj kompaktna, potrpežljiva in zdrava,« je na novinarski konferenci pojasnil Slabe in se nato osredotočil na prve nasprotnike Srbe:

»O Srbiji praktično že vemo vse, veliko pa vemo tudi o drugih tekmecih, ki pa jih bomo natančno spoznali na prvenstvu. Kar se tiče priprav pa menim, da smo storili, kar smo želeli. Mogoče bi si sam kot trener želel še nekoliko daljše pripravljalno obdobje, saj ima ta reprezentanca veliko prostora za napredek, toda trenutno je najbolje, da se prvenstvo čim prej začne. Igralce po dolgem obdobju priprav že moti teženje trenerja, pri 'cimrih' se že pojavljajo nesoglasja, zato je čas, da se prvenstvo začne,« je pojasnil slovenski selektor.

Ta je nato spregovoril o stanju slovenske reprezentance: »Imeli smo nekaj težav. Matevž Kamnik ima kronične težave, seveda bo igral, a moramo pri njem paziti, da ga ne preobremenimo. V zadnjem času je našo slačilnico obiskala viroza, kar nekaj igralcev ima želodčne težave, najhuje je trenutno pri Janu Planincu. Upam pa, da vse to ne bo večji problem,« je povedal Slabe.

Gasparini: Dobro smo pripravljeni

Svoj pogled je pred odhodom v Herning podal tudi Mitja Gasparini, ki je resno razmišljal o reprezentančni upokojitvi, vendar se to ni zgodilo:

»Že to, da sem tukaj, pomeni, da je stanje dobro. Vse okoli priprav je bilo super, ničesar nismo pogrešali. Na prejšnjem prvenstvu smo storili korak dlje, zdaj želimo storiti še enega. Ne bo pa lahko. Ekipe so izenačene, v naši skupini 'outsiderja' ne bo, vsak lahko premaga vsakega. Dobro smo pripravljeni, imamo se za močno ekipo, ki lahko naredi veliko,« je optimistično razpoložen Izolan.


Razpored tekem slovenske reprezentance

20. september ob 17. uri: Slovenija - Srbija

21. september ob 18. uri: Slovenija - Finska

22. september ob 15. uri: Nizozemska - Slovenija