Sladke skrbi trenerja Brumna

Pred odbojkarji Calcita je prvi nastop v interligi, njihov nasprotnik je Mladost Marina Kaštela (18).

Objavljeno
02. oktober 2012 16.55
SLOVENIJA,LJUBLJANA,05.04.2012.ACH VOLLEY VS CALCIT VOLLEYBALL.NA SLIKI JAN PLANINC FOTO LJUBO VUKELIČ/DELO.
J. P., šport
J. P., šport
Ljubljana – Dober teden po ACH Volleyju začenjajo interligaške boje tudi popolni zelenci v tem tekmovanju, odbojkarji Calcita. Po videnem v pripravljalnih tekmah se ni bati, da bi bili nekonkurenčni zasedbam, ki imajo v interligi daljšo kilometrino, njihov nekdanji trener Luka Slabe, zdaj na klopi Ljubljančanov, jih šteje v krog kandidatov za visoka mesta.

Slabeta je v Kamniku zamenjal Marko Brumen, ki se vrača na prvoligaško sceno, na kateri je nazadnje močan pečat pustil kot strateg kranjskega Asteca Triglava. Čeravno je ostal brez podajalca Matije Jereba in korektorja Mateja Mihajloviča, ki sta se vrnila k Salonitu in Mariboru, ter blokerja Jošta Novljana, ki je imel že lep del prejšnje sezone težave s hrbtom, zdaj pa so ugotovili, da ima hernijo (morda bo potrebna tudi operacija), so v klubu zanje našli povsem enakovredne zamenjave. Organizatorja igre Jana Brulca (nazadnje Krka) jim je posodil ACH Volley, korektor Danijel Pokeršnik se je v Kamnik preselil iz Kranja, Žiga Štern pa je veljal za enega od najboljših mladih sprejemalcev pri nas, dokler ga za dve leti ni zaustavila poškodba kolena.

»Brulec lahko v dveh letih ne le doseže, temveč tudi preseže raven Jereba, saj je drugačen tip podajalca, predvsem pa dosti višji. S Pokeršnikom smo dobili izkušenega korektorja, ki je bil v vseh dosedanjih klubih najučinkovitejši igralec, ima pa tudi izjemno željo po dokazovanju. Imamo tudi vrhunsko sprejemalsko navezo Jana Planinca in Jana Pokeršnika, v ozadju pa na vrata trkata še mlada Domen Kotnik in Žiga Štern, ki ima ta čas kot edini v kadru nekaj težav – na treningu mu je namreč žoga nesrečno priletela v prste, pri čemer si je nategnil vezi,« je poudaril trener Brumen, ki sezono začenja danes ob 18. uri pred domačimi navijači z interligaškim krstom z Mladostjo Marino Kaštelo.

»V obeh domačih tekmovanjih, ligaškem in pokalnem, si želimo ponoviti uvrstitev v finale iz prejšnje sezone, švicarski tekmec v evropskem pokalu CEV Amriswil je premagljiv, v interligi pa kar mrgoli kakovostnih in izenačenih zasedb,« napoveduje trener Calcita in dodaja: »Moštvo ima izjemno širino, na vsakem igralnem mestu imam eno do dve enakovredni zamenjavi, tako da lahko neprestano spreminjam postavo, pa se to v igri sploh ne pozna. V pripravljalnih dvobojih so vsi fantje dobili dokaj enakovredno minutažo. Za trenerja so sladke skrbi, če lahko vsak dan nastopiš z drugačno ekipo in ne veš, s katero si boljši, veš le, da z nobeno nisi slabši.«

Interligaško sezono bodo danes začele tudi Kamničanke, ki se bodo domačim navijačem ob 20. uri predstavile v tekmi s Splitom 1700.