Slalomisti na preizkus olimpijskih brzic

Slovenska sedmerica (Savšek, Kauzer, Taljat, Božič, Brus, Kragljeva, Terčeljeva) bo spoznavala novo progo v Riu.

Objavljeno
17. november 2015 14.39
tlo/savšek
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slaba dva meseca po koncu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Londonu slovenska odprava potuje na še eno olimpijsko prizorišče. Sedmerica (Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Sašo Taljat, Luka Božič, Simon Brus, Urša Kragelj, Eva Terčelj) bo namreč zadnje novembrske in prve decembrske dni pod taktirko trenerjev Jožeta Vidmarja, Dejana Testena, Petra Kauzerja st. in vodje ekipe Andreja Jelenca spoznavala novo olimpijsko progo v Riu.

Slovenci se bodo, podobno kot večina drugih najmočnejših slalomskih zasedb, udeležili prvega termina treningov na septembra odprti progi, ki bo zdaj prvič pozdravila svetovno elito. Ker je slalomsko prizorišče od centra mesta precej oddaljeno, so se na Kajakaški zvezi Slovenije (KZS) odločili, da bodo zaradi lažje logistike in nižjih stroškov bivanja blizu proge najeli stanovanje, v katerem bo nastanjena ekipa.

Slalomiste najprej čaka pet dni treningov in spoznavanja brzic, nato pa štirje dnevi tekmovanj in poskusov simulacije olimpijske tekme, po katerih bo slovenska odprava pred vrnitvijo v domovino opravila še pet dodatnih vadbenih dni. Naslednji sklop priprav v Braziliji je predviden maja prihodnje leto. Prizorišče sicer še ni povsem nared, saj je zaenkrat sestavljeno zgolj iz proge, prireditelji pa bodo morali prihodnje mesece poskrbeti še za objekte ob njej in ureditev okolice.