Slobodan Kovač objavil seznam reprezentantov, v Ljubljano pa ga (še) ne bo

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Slobodan Kovač je objavil širši seznam za kvalifikacije za SP. 

Objavljeno
26. april 2017 13.49
N. Gr.
N. Gr.
Ljubljana - Slobodan Kovač je danes objavil širši seznam igralcev, na katere bo računal v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Na seznamu je 21 igralcev, reprezentanca bo s pripravami začela 2. maja v Kranjski Gori, kvalifikacijski turnir pa bodo med 24. in 28. majem odigrali v Ljubljani. 

Na uvodnih pripravah v Kranjski Gori še ne bo vseh reprezentantov, Tineta Urnauta in Klemna Čebulja čaka še končnica italijanskega državnega prvenstva, možno pa je, da na prvih treningih ne bo niti selektorja Kovača, ki s turškim Halbankom iz Ankare prav tako igra v končnici tamkajšnjega državnega prvenstva. Za Halbank igra Dejan Vinčič, vprašljiva sta tudi Alen Pajenk in Alen Šket, v letošnji sezoni člana Fenerbahčeja. V odsotnosti Kovača bo začetek priprav vodil njegov pomočnik Samo Miklavc.

»Seznam reprezentance, na katerem je 21 igralcev, sem sestavil skupaj s svojim sodelavcem in pomočnikom Samom Miklavcem, ki veliko bolje od mene pozna kakovost večine slovenskih igralcev. Sam zelo dobro poznam slovenske odbojkarje, ki so bolj uveljavljeni in sem jih seveda uvrstil na spisek, medtem ko sem si tiste, ki igrajo v slovenskem prvenstvu, ogledal na posnetkih. Vsekakor mi je bil Miklavc v veliko pomoč, tako da sva nekako skupaj izbrala teh 21 imen, na katera računam v tem ciklusu,« je po objavi seznama povedal Kovač. Novinci na seznamu članske reprezentance so Aleš Kök, Urban Toman in Matic Videčnik.

Slovenska reprezentanca je po zgodovinski srebrni medalji na evropskem prvenstvu dolgo časa v negotovosti spremljala dramo okrog selektorja Andree Giannija, ki se je na koncu odločil, da zapusti reprezentanco Slovenije. Prvi cilj novega vodstva na čelu s Kovačem bo uvrstitev na svetovno prvenstvo, pričakovanja pa bodo po zelo dobrih igrah reprezentance v prejšnjih letih spet visoka.

V okviru priprav bodo slovenski odbojkarji odigrali štiri tekme. Za uvod se bodo v nedeljo, 14. maja, v Hočah, pomerili z reprezentanco Irana, eno najboljših ekip na svetu, s katero bodo za zaprtimi vrati igrali tudi dan kasneje, v Ljubljani. V soboto, 20. maja v Šoštanj prihaja še ena velesila, Srbija. Slovenski in srbski odbojkarji se bodo srečali tudi v nedeljo, 21. maja, v Ljubljani, prav tako za zaprtimi vrati. Kvalifikacije za svetovno prvenstvo, na katerem slovenska reprezentanca do zdaj še ni nastopila, se bodo začele v sredo, 24. maja, s tekmo proti Gruziji. Nasprotniki Slovenije bodo še Latvija, Portugalska, Izrael in Belgija.

SEZNAM REPREZENTANTOV

Organizatorji igre: Dejan Vinčić (Halbank, Turčija), Gregor Ropret, Aleš Kök (Triglav Kranj), Matija Jereb (Salonit Anhovo);
Sprejemalci: Tine Urnaut (Trentino Volley, Italija), Klemen Čebulj (Lube Civitanova, Italija), Alen Šket (Fenerbahče, Turčija, Jan Klobučar (United Volleys Frankfurt, Nemčija), Matej Kök (Triglav Kranj), Žiga Štern (ACH Volley);
Blokerji: Alen Pajenk (Fenerbahče, Turčija), Danijel Koncilja (Padova, Italija, Jan Kozamernik, Diko Purić (oba ACH Volley), Sašo Štalekar, Matic Videčnik (oba Calcit Volleyball);
Korektorja: Mitja Gasparini (Korean Air Jumbos, Južna Koreja), Tonček Štern (Verona, Italija);
Prosti igralci: Jani Kovačič (ACH Volley), Urban Toman (Triglav Kranj), Klemen Hribar (Calcit Volleyball)