Slovenci in Hrvati poslej skupaj za lovorike v vodi

Plavanje: Konec tedna miting v Kranju. Na Reki reprezentančne priprave, nato pa še DP.

Objavljeno
29. maj 2017 23.28
suhadolnik podržavnik
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Ljubljana – Vodilni slovenski plavalci se počasi ozirajo k julijskemu svetovnemu prvenstvu v Budimpešti, pred tem jih čaka še nekaj preizkušenj. Za začetek ob tem koncu tedna v Kranju, kjer so prireditelji pravzaprav lahko veseli, da so se reprezentantom podrli načrti o višinskih pripravah …

Seveda tudi pri Triglavu, vrsto let eni od vodilnih plavalnih baz pri nas, privoščijo izbrani vrsti uresničitev ambicioznih načrtov, a tokrat jim glede kakovosti tradicionalnega mitinga ustreza, da udarni aduti novega selektorja Gorazda Podržavnika zdaj niso zbrani v Font Romeuu na tradicionalnih višinskih pripravah.

»Res smo ob tem času načrtovali priprave v francoskih hribih, kjer smo bili z različnimi selekcijami že neštetokrat, a tokrat smo naleteli na zelo nekorektno komunikacijo tistih, ki so v tem pripravljalnem centru zadolženi za nastanitve. Dolgo smo čakali na odgovor, niti prijazno pismo Dimitrija Manceviča, ki je že pripeljal v Font Romeu paleto plavalcev z vsega sveta, ni pomagalo, ob koncu ponujenih terminov za trening v času kosila ali večerje nikakor nismo mogli sprejeti. Tik pred zdajci smo poskusili rezervirati priprave na Sierri Nevadi v Španiji, a za to smo bili, povsem razumljivo, prepozni,« je obrazložil Podržavnik.

Tako bodo reprezentančni kandidati nastopili ob koncu tedna v Kranju, nakar se bodo med 6. in 16. junijem zbrali na pripravah na Reki. Plavalni bazen Kantrida ponuja izjemne razmere za delo, posrečena je lahko tudi vadba na Učki, gori nad Kvarnerskim zalivom, ki jo pogosto obiskuje tudi Matjaž Kek, trener hrvaških nogometnih prvakov. Prav na Reki pa bo, ob 23. do 25. junija, prvo skupno tekmovanje hrvaških in slovenskih plavalcev za odprto DP. Prihodnje leto bo takšna tekma pri nas, gre pa za eno od novosti v programu selektorja Podržavnika in vodje stroke Manceviča, da bi bilo domače prvenstvo kakovostnejše in tudi odmevnejše v javnosti kot doslej.