Slovenci po protestu do novega zlata

Slovenska odprava je evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah v Skopju končala s šestimi odličji.

Objavljeno
14. maj 2017 16.13
J. P.
J. P.

Skopje - Za piko na »i« izjemno uspešnemu evropskemu prvenstvu v spustu na divjih vodah v Skopju je slovenska odprava zadnji dan pobrala še eno, že šesto kolajno, za katero je poskrbela trojica Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Vid Debeljak. V ekipni preizkušnji v šprintu na Treski je namreč opravila z vso konkurenco in se veselila novega odličja najžlahtnejšega leska.

Fantje so dan prej zasedli vsa tri mesta na zmagovalnem odru na posamični tekmi, zato so bili favoriti tudi ekipno, vlogo pa so upravičili in si zagotovili 19 stotink naskoka pred Francozi, tretji so bili Čehi, ki so se takoj po zaključku tekmovanja ob zmedi časomerilske službe znašli povsem na vrhu, po vloženem protestu in vnovičnem pregledu doseženih časov pa so prireditelji potrdili napako in okronali Slovence.

»Takoj po prihodu v cilj smo bili veseli, ker smo bili prvi, in smo se že veselili kolajne. Po izstopu iz vode pa so nam rekli, da smo drugi, in ker nismo optimalno nastopili, bi celo verjeli, če ne bi imeli Čehi nenormalno dobrega časa, skupaj so bili hitrejši kot vsak od njih posamično, zato je bilo sumljivo. Vložili smo protest, izkazalo se je, da je šlo za napako pri merjenju časa. Osvojili smo šest kolajn, zelo smo veseli, to je dober pokazatelj pripravljenosti pred prihodnjimi tekmami,« je poudaril Žnidarčič.

Spustaše naslednji pomembnejši izziv čaka junija, ko bodo v Švici in Nemčiji tekmovali na preizkušnjah svetovnega pokala, vrhunec sezone pa sledi šele konec septembra s svetovnim prvenstvom v šprintu na divjih vodah v francoskem Pauju.