Slovenci brez zaključka EP

Slovenska badmintonska reprezentanca ne bo igrala na zaključnem turnirju evropskega prvenstva mešanih ekip v Belgiji.

Objavljeno
09. november 2014 22.42
Nedelo/Iztok Utroša
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Lendava - Slovenska badmintonska reprezentanca je ostala brez zaključnega turnirja evropskega prvenstva, potem ko je v predtekmovalni skupini 1 v Lendavi zasedla drugo mesto. Na prvenstvo najboljših dvanajstih ekip je vodila le skupna zmaga.

Slovencem je po prvih dveh tekmah kazalo dobro, saj so s 4:1 premagali reprezentanci Ferskih otokov in Litve, v odločilni tekmi pa so morali priznati premoč favoriziranim Nizozemcem (0:5). V prvem posamičnem dvoboju je mešana dvojica Luka Petrič/Tina Kodrič z 0:2 izgubila proti dvojici Jelle Maas/Iris Tabeling, nato je bila Kaja Stankovič nemočna proti Sorayi de Visch, Iztok Utroša pa je moral priznati premoč Ericu Pangu. Gladko je izgubila tudi moška dvojica v paru Miha Horvat/Luka Petrič, medtem ko je ženskemu paru Katarina Beton/Ana Marija Šetina  uspelo osvojiti vsaj častni niz.

»Zelo me veseli, da smo tudi lendavski publiki omogočili tridnevno spremljanje vrhunskega badmintona, saj moje nastope lahko spremljajo le prek medijev. Če ocenim nastop naše reprezentance na tem turnirju, lahko ugotovim, da se v Sloveniji igra zmeraj boljši badminton. Prikazali smo dobre igre, kar je spodbuda za nadaljnje delo. Po dobrem nastopu moške ekipe na letošnjem evropskem prvenstvu v Švici je tudi mešana ekipa pokazala svojo kakovost. Zadovoljen sem tudi s svojo prikazano igro, saj sem premagal litovskega prvaka Navickasa, danes pa sem, še posebej v drugem nizu, nudil močan odpor Pangu, nizozemskemu tekmecu azijskih korenin. Prepričan sem, da bodo naše igre na tem turnirju v Lendavi spodbudile še več mladih za ukvarjanje s tem športom,« je po tekmi za STA povedal najboljši slovenski igralec Iztok Utroša.

Izid

SLOVENIJA - NIZOZEMSKA 0:5

Luka Petrič/Tina Kodrič - Jelle Maas/Iris Tabeling 0:2 (11:21, 10:21)

Kaja Stankovič - Soraya de Visch 0:2 (10:21, 18:21)

Iztok Utroša - Eric Pang 0:2 (13:21, 16:21)

Katarina Beton/Ana Marija Šetina - Alida Chen/Iris Tabeling 1:2 (20:22, 21:17, 14:21)

Miha Horvat/Luka Petrič - Ruben Jille/Jelle Maas 0:2 (15:21, 15:21)