Slovenija in Karun na petem mestu

Roman Karun je na svetovnih letalskih igrah zbral enako število centimetrov kot bronasti Ge Bin, a je imel manj ničel.

Objavljeno
13. december 2015 10.13
Zoran Račič
Zoran Račič

Dubaj - Svetovne letalske igre v Dubaju so včeraj sklenili padalci v skokih na cilj, ki je slovenska paradna disciplina, tokrat pa se naša odprava v domovino vrača z dvema petima mestoma. Roman Karun, Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič in Borut Erjavec so igre začeli izvrstno, bili po prvih dveh serijah povsem poravnani na vrhu z Rusi, Čehi in Kitajci, nato pa si privoščili nekaj nepričakovanih napak. Slovenska ekipa je po peti seriji zasedala peto mesto, se v šesti spet prebila v območje zmagovalnega odra, v zadnji seriji pa vnovič preveč grešila in se morala na koncu zadovoljiti s petim mestom.

»Vselej ne gre tako, kot bi si želeli, nam se je to pripetilo tokrat in z rezultatom, predvsem pa z izvedbo skokov, ne moremo biti zadovoljni. Preveč je bilo napak, eden drugega nismo 'pokrivali', kar je tekmecem uspevalo, zato je rezultat tak, kakršen je. Lagal bi, če bi rekel, da nismo računali na odličje, a vse najboljše zasedbe so sem prišle z enakimi željami in cilji, je pa nekaj tekmecev storilo manj napak kot mi, zato nas ni na stopničkah,« je ocenil Ban.

Med posamezniki se je od Slovencev najvišje zavihtel Karun, ki je bil vseskozi pri vrhu, naposled pa predvsem zavoljo pravil ostal brez uvrstitve na zmagovalni oder in zasedel peto mesto. Dosegel je enako število centimetrov kot Kitajec Ge Bin in Čeh Jiri Gečnuk, a ker je zbral manj ničel, se ni izšlo za stopničke. »Žal so pravila takšna, da lahko kljub enakemu številu centimetrov ostaneš praznih rok. Zmanjkalo je tudi nekaj športne sreče - ne le meni, tudi ekipi,« je komentiral Karun.

Poleg padalcev je bil v zadnjih dneh aktiven tudi balonar Slavko Avi Šon, ki svojega balona ni »krotil« po željah, kar mu je prineslo uvrstitev bolj pri repu razpredelnice. Padalci bodo zdaj počasi začeli priprave na zimsko sezono, v prihajajoči zimi jih namreč čakajo štiri tekmovanja za svetovni pokal v paraskiju, eno tudi v Bohinju.

IZIDI

Svetovne letalske igre v Dubaju: padalstvo, skoki na cilji - ekipe: 1. Rusija 13, 2. Češka 15, 4. Belorusija 17, 5. Slovenija (Karun, Balta, Ban, Salkič, Erjavec) 22; posamično: 1. Mastafanov (Rus) 3, 2. Gurinovič (Rus) 3, 3. Bin (Kit) 4, 5. Karun 4, 20. Ban 7, 29. Salkič 9.