Slovenke kvalifikacije sklenile s četrtim porazom

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v tretjem kolu  prvega kola kvalifikacij za nastop na EP klonila proti Belgiji (0:3).

Objavljeno
16. september 2012 22.37
regent/odbojka
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Kortrijk - Slovenske odbojkarice so kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu 2013 zaključile s porazom proti Belgiji z 0:3 (-18, -15, -15).

Slednja je za osvojitev prvega mesta potrebovala vse tri točke, zato je proti Slovenkam, ki so bile že pred dvobojem brez možnosti napredovanja, nastopile odločno.

Varovanke Olega Gorbačova so se Belgijkam dobro upirale le na začetkih nizov. V prvem so ob tehničnem odmoru celo vodile, držale korak do izida 12:12, nato pa je, podobno kot nekajkrat na tekmi s Francijo dan prej, zašla v krizo, tako da so slabi sprejemi tekmicam omogočili šest zaporednih točk. Nato so še enkrat vrnile v igro, prišle do zaostanka dveh točk (17:19), a končnica niza je bila spet slaba, poroča STA.

Podoben potek je imel tudi drugi niz. Slovenke so vodile s 5:2, pri izidu 10:11 še imele spodoben zaostanek, a že ob drugem tehničnem odmoru niza so domače vodile s 16:11. Za razliko od prvega dela pa Slovenkam ni uspelo vrniti upanja, niz se je končal z izidom 15:21. V tretjem nizu so bile Slovenke enakovredne do izida 8:10, tudi pri izidu 12:15 ni bilo še nič izgubljenega, toda sledile so napake, kar so domače, ki so bile boljše v vseh elementih, z zanesljivo igro znale izkoristiti.

Slovenke so tako z le dvema zmagama proti Črni gori zasedle tretje mesto, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa bodo morale še počakati. Potencial za to imajo, a bodo mlade reprezentantke morale pridobiti še kakšno izkušnjo, predvsem pa bodo morale trdo delati.