Slovenke še četrtič zapored niso oddale niza

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo SP prihodnje leto na Japonskem lovila skozi dodatne kvalifikacije.

Objavljeno
04. junij 2017 20.47
J. P.
J. P.

Viana do Castelo - Po uvodnem pričakovanem porazu s favoriziranimi Nemkami je slovenska ženska odbojkarska reprezentanca zares z odliko nadaljevala turnir kvalifikacij za svetovno prvenstvo prihodnje leto na Japonskem. V preostalih štirih dvobojih je namreč štirikrat zmagala brez oddanega niza (!) in se tako zasluženo dokopala do drugega mesta v skupini F, kar pomeni, da ima še vedno možnost za merjenje z elito. Čaka jo namreč turnir dodatnih kvalifikacij vseh šestih drugouvrščenih zasedb z Nizozemsko, Belgijo, Bolgarijo, Češko in Grčijo.

V današnjem dvoboju s Finkami - brez proste igralke Nove KBM Branik Roose Koskelo - so Slovenke potrjevale drugo mesto. In ga potrdile. Vendar pa ni šlo tako gladko, kot kaže rezultat. Tekmice so dvigale ritem in v končnico tretjega niza vstopile s prednostjo dveh točk (21:19), nato pa si priigrale tri zaključne žoge (24:21), a so vse letele v prazno, zaostanek sta izničili dosedanji soigralki pri Novi KBM Branik Iza Mlakar in Saša Planinšec, ki se seli v tujino.

»Prva dva niza sta se nam dobro posrečila, je bilo pa očitno, da tekmice niso bile na svoji ravni in da se bodo prebudile. Že v drugem so začele igrati bolje, v tretjem pa smo se morale zares boriti. Bile smo že v izgubljenem položaju, a ena od odlik naše zasedbe je, da se znamo pobrati in rešiti iz zagate. Naš cilj - drugo mesto v skupini - je izpolnjen. Še vedno mislim, da če se z Nemkami ne bi pomerile že prvi dan, bi lahko iztržile še kaj več. V dodatnih kvalifikacijah bodo nasproti same kakovostne reprezentance, tudi udeleženke lanskega olimpijskega turnirja v Riu, a obljubljamo borbo, hkrati se bomo uigravale za jesensko domače svetovno prvenstvo do 23 let,« je strnila vtise kapetanka in podajalka Eva Mori.

Slovenija : Finska 3:0 (16, 21, 24)

Dvorana Kulturnega centra, gledalcev 112, sodnika Simić (Srb) in Paškevič (Rus).

Slovenija: Mori 2, Pahor (L), Zdovc 20, Ščuka 8, Planinšec 11, Sobočan 11, Grudina 9 - prva postava; Blagne 2, Mihalinec, Najdič; Mihevc, Pintar, Zatkovič in Mazej (L) niso igrale; Finska: Kosonen 7, Alanko 4, Koljonen (L), Pihlajamäki 5, Korhonen 13, Heikkiniemi, Öhman 5 - prva postava; Paananen 2, Kokkonen 2, Karhu 7, Mäntylä (L); Laakkonen, Piesanen in Bjärregård-Madsen niso igrale.