Slovenske odbojkarice v polfinalu EP

Slovenske reprezentantke v sedeči odbojki so v četrtfinalu EP premagale Finsko, naslednji nasprotnik je Ukrajina.

Objavljeno
12. november 2015 20.39
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Podčetrtek - Slovenska ženska reprezentanca v sedeči odbojki je na evropskem prvenstvu v Podčetrtku s 3:0 (23, 23, 17) premagala Finsko in se uvrstila v polfinale, kjer bo njena nasprotnica Ukrajina.

Varovanke selektorja Simona Božiča so v prvem delu tekmovanja dobile vse tri tekme, odlično formo pa so potrdile tudi na četrtfinalni tekmi s Finsko, ki je zaradi poraza ostala brez možnosti za uvrstitev na olimpijske igre v Riu.

Finska je imela pobudo na začetku tekme in v prvem nizu vodila s 16:11, a so jih Slovenke po zaslugi Regine Terbuc Roudi hitro ujele in izenačile na 18:18. Marina Cencelj je prispevala točko za 20:20, po vodstvu 24:22 pa so Slovenke vzele ponujeno. Podoben scenarij je sledil tudi v nadaljevanju. Finke so pobegnile na 6:3 in 12:7. Temu je sledila ohrabrujoča domača serija 9:2. Zmago je priigrala s točko Suzana Ocepek (25:23).

»Šele v zadnjem nizu smo odigrale dobro in pametno. Prej pa so bile igralke preveč nervozne. Očitno to prinaša domač teren,« je po tekmi povedal selektor Božič.

Za slovenske odbojkarice ne bo počitka, saj bodo že jutri ob 19. uri igrale polfinalni dvoboj z Ukrajino. Med najboljše štiri ekipe se je prebila tudi Nizozemska, zadnjega polfinalista pa bo dal dvoboj branilk naslova Rusinj in Hrvatic.

Četrtfinale EP

Slovenija : Finska 3:0

Ukrajina : Madžarska 3:0

Nizozemska : Nemčija 3:1

Rusija : Hrvaška