Slovenske šahitske na ekipnem EP prek Litve

Po 7. kolu ekipnega evropskega prvenstva v šahu na Islandiji je ženska reprezentanca na 18. mestu, moška pa na 28.

Objavljeno
21. november 2015 12.13
Mladinska svetovna prvakinja v šahu do šestnajst let Laura Unuk. V Ljubljani 3.10.2'014
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Reykjavik - Slovenske igralke so v sedmem kolu ekipnega evropskega prvenstva v šahu na Islandiji premagale Litvo s 3:1 in zasedajo 18. mesto, slovenski šahisti pa so v dvoboju s Švedi klonili z 1:3 in so na 28. mestu.

Moška ekipa je ponovno doživela poraz, tokrat proti solidni Švedski z 1:3. S črnimi figurami sta remizirala Aleksander Beljavski in Jure Borišek. Izgubila pa sta Jure Škoberne in Luka Lenič, ki je imel dobljen položaj.

Dekleta so premagala Litvo s 3:1. Laura Unuk je remizirala z dobro odigrano varianto. Ana Srebrnič je po otvoritvi dosegla dobljen položaj in zanesljivo zmagala. Dvoboj je dobila tudi Špela Kolarič. Jana Krivec je po dolgem boju uspela ubraniti slabšo pozicijo in je remizirala.

Še naprej vodijo Rusi pred Francozi, med šahistkami pa Rusinje pred Ukrajinkami.

Ekipno EP:

Moški:
Švedska - Slovenija 3:1
(Nils Grandelius - Aleksander Beljavski remi, Emanuel Berg - Luka Lenič 1:0, Tiger Hillarp Persson - Jure Borišek remi, Jonathan Westerberg - Jure Škoberne 1:0)

Ženske:
Slovenija - Litva 3:1
(Lara Unuk - Deimante Daulyte remi, Jana Krivec - Salomeja Zaksaite remi, Ana Srebrnič - Daiva Batyte 1:0, Špela Kolarič - Rita Zykiene 1:0).