Slovenski atleti odločno proti kršitvam protidopinških pravil

AZS bo z izobraževanji nadaljevala tudi v prihodnjih mesecih.

Objavljeno
13. april 2017 20.16
tlo atletika
A. V., STA
A. V., STA
Ljubljana - V okviru dneva čistega športa "Play True Day" je Atletska zveza Slovenije (AZS) v sodelovanju s Slovensko antidoping organizacijo (Sloada) danes pripravila izobraževanje o škodljivosti prepovedanih sredstev, ki je bilo namenjeno predvsem atletom reprezentantom.

Z nizom izobraževanj, ki se bodo odvijala po regijskem ključu, želi AZS aktivnejše pristopiti k boju proti nedovoljenim sredstvom v športu, do katere ima ničelno toleranco. Na izobraževanju, ki se ga je v Ljubljani udeležilo približno 20 mladih atletov, predvsem iz ljubljanskih atletskih klubov, so o dopingu v športu spregovorili mladi protidopinški ambasadorji, ki so s primeri iz življenja športnikov ter obrazložitvijo delovanja Sloade ter svetovne antidopinške organizacije (Wada) naredili pomemben korak naprej pri ozaveščanju mladih atletov o škodljivosti poseganja po nedovoljenih sredstvih.

Navzoče športnike je pozdravil tudi predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar, ki se je zahvalil atletom za udeležbo in poudaril pomen zavedanja, da v nobenem športu na poti proti vrhu ni bližnjic ter da je pomembno enake pogoje zagotavljati vsem. Udeležence je pozval, da pridobljeno znanje z izobraževanja posredujejo tudi svojim športnim kolegom. Atleti so se seznanili tudi z listo nedovoljenih substanc, primeri zdravstvenih težav v primeru zlorabe tovrstnih sredstev ter izvedeli, kaj vse se smatra kot kršitev antidopinških pravil.

AZS bo z izobraževanji nadaljevala tudi v prihodnjih mesecih, naslednja izobraževanja pa bodo predvidoma potekala v Mariboru, Novem mestu, Radovljici ali Kranju in Novi Gorici.