Slovenski odbojkarji brez kolajne

Slovenska mladinska reprezentanca je na EP na Češkem in Slovaškem izgubila tekmo za tretje mesto proti Franciji.

Objavljeno
06. september 2014 18.45
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Brno - Slovenska moška mladinska odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu na Češkem in Slovaškem ostala brez kolajne, potem ko je izgubila dvoboj za tretje mesto.

Slovenci so se na tekmi za bron zoperstavili Francozom in izgubili brez osvojenega niza z 0:3 (22, 21, 19). Mladi slovenski odbojkarji so s četrtim mestom izenačili največji slovenskih uspeh v tej starostni kategoriji, pred osmimi leti je četrto mesto zasedla tudi reprezentanca zdajšnjega kapetana članske ekipe Tineta Urnauta.

Slovensko reprezentanco je na prvenstvu vodil selektor Iztok Kšela, ekipo pa so sestavljali Urban Dervarič, Tonček Štern, Jan Kozamernik, Sergej Drobnič, Jernej Vrhunc, Primož Vidmar, Žiga Donik, Jure Okroglič, Jakob Rojnik, Jan Gašparin, Filip, Uremović in Matej Kök.

»Danes je zmagala boljša ekipa, ki je tudi sicer boljša ekipa od nas. Za nameček nam danes ni stekel servis, s takšnim servisom pa proti tako dobri ekipi ne moreš normalno igrati. Še tisti servisi, ki so bili kot je treba, so Francozi polovili, medtem ko smo mi zaostajali tudi v tem elementu igre. Lahko samo čestitamo nasprotnikom za zmago. Končno četrto mesto je velik uspeh tako za ekipo, ki je bila tukaj, kot za slovensko odbojko. Mislim, da nimamo nobenega razloga, da bi bili razočarani, kajti pred nami so same odbojkarske velesile in vsi tukaj se samo čudijo, kaj se dogaja v Sloveniji. Domov se vračamo zelo zadovoljni,« je po tekmi povedal Kšela.

V finalu evropskega prvenstva bosta igrali Rusija in Poljska.