Slovenski padalci dosegli četrto zmago v sezoni

Ekipa Elana je zmagala tudi na tekmi svetovnega pokala v skokih na cilj v avstrijskem Thalgauu.

Objavljeno
08. september 2013 18.39
vvo*Padalci
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Dunaj - Slovenski padalci nadaljujejo z blestečimi predstavami v svetovnem pokalu. Ekipa Elana v postavi Roman Karun, Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič in Domen Vodišek je na peti tekmi sezonev skokih na cilj osvojila že četrto zmago.

Slovenska zasedba je na koncu sicer zbrala enako število centimetrov kot Italijani, a zmagala zaradi boljšega rezultata v posamezni seriji. Prednost Elana je pred zadnjim skokom znašala še osem centimetrov, a so tokrat Slovenci v zadnjem skoku preveč grešili in trepetali za zmago.

»Največ preglavic nam je povzročal ravno zadnji skok oziroma zadnja serija, a se je izteklo tako, kot smo si želeli. Vreme je tudi tokrat opravilo svoje, najbolj neugodna je venomer turbulenca, morda je na končni seštevek centimetrov vplivala tudi manjša utrujenost, toda zmagi se ne gleda v zobe, zato bomo mirno čakali na zadnje tekmovanje v letošnji sezoni,« je predzadnjo tekmo opisal najboljši slovenski posameznik v Thalgauu in evropski prvak Peter Balta.

Nekoliko pod pričakovanji so tekmovanje končali Ptujčani in druga ekipa iz Lesc, ALC, ki so bili 16. oziroma 22.

Elan je tudi potrdil trenutno prvo mesto v skupnem seštevku, a ker se bo najslabši rezultat od šestih tekem odštel, bo zadnja letošnja tekma, ki jo bo gostil švicarski Locarno, še izjemno zanimiva. Italijani, ki so si s Slovenci že drugič letos razdelili prvo mesto, Elanu namreč močno dihajo za ovratnik.