Slovenski padalci trenutno četrti, Balta tretji

Na svetovnih letalskih igrah v Dubaju so imeli prireditelji po dveh vetrovnih dnevih včeraj vendarle več sreče z ozračjem.

Objavljeno
10. december 2015 12.38
Z. R.
Z. R.

Dubaj - Na svetovnih letalskih igrah v Dubaju so imeli prireditelji po dveh vetrovnih dnevih včeraj vendarle več sreče z ozračjem in so lahko začeli tudi tekmovanje klasičnih padalcev v skokih na cilj, v katerem visoko meri tudi slovenska reprezentanca v postavi Roman Karun, Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič in Borut Erjavec.

V konkurenci je 20 povabljenih najvišje uvrščenih držav s svetovne lestvice (Slovenija je na njej tretja), ki so včeraj vendarle odprle tekmovanje, a ga morale danes zavoljo premočnega vetra vnovič predčasno končati, po petih serijah pa vodi Češka z osmimi centimetri pred Rusijo (10), Belorusijo (13) in Slovenijo (14). Ekipe so po pričakovanju zelo izenačene, zato bodo zadnje tri serije izjemno razburljive.

V posamični konkurenci je na vrhu Rus Dimitrij Mastafanov s petimi ničlami, z enim cenimetrom mu še najbolj za ovratnik diha Čeh Hynek Tabor, Balta si z dvema centimetroma deli tretje mesto s še dvema tekmecema, Karun pa je s tremi centimetri trenutno šesti. Igre se bodo nadaljevale jutri, ko naj bi bilo konec skokov na cilj, kot rezervni dan je na voljo še sobota.