Slovenski zmagi v močni konkurenci v Gradcu

Na plavalnem mitingu v Avstriji sta s konkurenco opravili Tjaša Pintar na 100 m prsno in Gaja Natlačen na 800 m prosto.

Objavljeno
22. april 2017 12.53
mpi plavanje
J. P.
J. P.

Gradec - Slovenski plavalci so uspešno nastopili na močnem mednarodnem mitingu z dokaj ostro konkurenco v Gradcu in se včeraj dokopali do dveh zmag. S tekmicami sta opravili Radovljičanka Tjaša Pintar na 100 metrov prsno in Ravenčanka Gaja Natlačen na 800 metrov prosto. Tekmovanje, ki se ga udeležujejo tudi tekmovalci iz Avstrije, Nemčije, Češke, Slovaške in od drugod, se bo nadaljevalo še danes in jutri.

Pintarjeva je s časom 1:11,01 prepričljivo ugnala tudi mlado Triglavanko Tino Čelik, medtem ko je bila tretjeuvrščena domača plavalka Lena Kreundl le za stotinko hitrejša od Tare Vovk (Ljubljana). Tudi Natlačnova je bila - za to obdobje - hitra (8:48,54), za seboj je pustila tudi olimpijko v daljinskem plavanju Špelo Perše iz Radovljice, za las so se stopničke izmuznile mladi Ravenčanki Sari Račnik.

Drugega mesta se je veselila tudi Mariborčanka Katja Fajn, ki je s časom 2:01,57 za debelo sekundo popravila osebni rekord na 200 metrov prosto, s čimer se je na slovenski večni lestvici zavihtela v deseterico. Natlačnova in njega klubska kolegica Janja Šegel sta se ena za drugo zvrstili na petem in šestem mestu. Med moškimi je bil drugi David Mihalič (Olimpija) na 400 metrov mešano, tretji pa Martin Bau (Fužinar) na 1500 metrov prosto.