Slovenskim atletom prepričljiva zmaga ob premieri

Pokal balkanskega atletskega tekmovanja ostal doma, Slovenci za 18 točk ugnali Hrvate.

Objavljeno
21. september 2014 10.40
Balkanation atletika - Primož Kozmus 20.septembra 2014
S. V., šport
S. V., šport
Ljubljana – Zmaga je bila želja slovenske reprezentance ob premiernem balkanskem ekipnem tekmovanju, ki ga je včeraj gostila Ljubljana, in 16 naših atletov je ta cilj zlahka izpolnilo. Slovenija je prvo mesto osvojila v visoko prednostjo, saj je zbrala 102 točki, medtem ko jih je drugouvrščena Hrvaška 84.

Razplet tekme balkanskih držav ni presenetljiv, saj so se gostitelji predstavili skorajda z vsemi najboljšimi tekmovalci, česar za preostalih sedem reprezentanc ne bi mogli trditi. Tako so naši atleti, ki so jih med drugimi spodbujali nekdanji asi (denimo Brigita Bukovec, Britta Bilač, Borut Bilač, Alenka Bikar itn.), tekmovanje pa si je ogledal tudi Sergej Bubka, dosegli šest posamičnih zmag in prav toliko drugih mest, najslabša slovenska uvrstitev pa je bila 5. mesto.

Zmage so slavili Žan Rudolf (800 m), ki je kot slovenski »džoker« prinesel dvojno število točk, Marina Tomić (100 m ovire), Martina Ratej (met kopja), Tina Šutej (palica), Maruša Mišmaš (800 m) in Primož Kozmus (metu kladiva), medtem ko so na drugih mestih končali Snežana Vukmirović (troskok), Maja Mihalinec, Jan Žumer (oba 100 m), Mitja Krevs (1500 m), Luka Janežič (400 m) in Rožle Prezelj (višina).

»Vesel sem, da smo zmagali, kot ekipa smo bili zelo suvereni, evo, smo zmagovalci Balkana. Menim, da je to všečno tekmovanje, da ga ne gre podcenjevati, ekipne tekme pa so tako ali tako vedno najlepše,« je ocenil slovenski kapetan Primož Kozmus, ki je za prvo mesto kladivo vrgel sicer zgolj 70,66 metra, vendar pa se je termin prav ob koncu sezone poznal tako rekoč pri vseh rezultatih.