»Smokin‘ Joe« zbolel za rakom

Legendarni ameriški boksar Joe Frazier se je v zgodovino vpisal leta 1971, ko je kot prvi uspel premagati Muhammada Alija.

Objavljeno
06. november 2011 10.20
Posodobljeno
06. november 2011 10.36
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Philadelphia - Legendarnemu boksarju Joeju Frazierju so hudo oblika raka na jetrih odkrili pretekli mesec, trenutno pa se nahaja na zdravljenju v bolnišnici v Philadelphi. Zdravniki se še niso odločili, na kakšen način bodo skušali zdraviti slovitega boksarja.

»Delamo, vse kar je v naši moči, da bi Joey ozdravel...toda lagal bi vam, če bi rekel, da njegovo zdravstveno stanje ni resno,« je pojasnil njegov dolgoletni agnet Leslie Wolff. Dodal je, da 67-letni nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji trpi za hudimi bolečinami. »Joe je borec. Ne bo se kar tako vdal v usodo,« je zaključil Wolff.

Frazier se je v zgodovino vpisal leta 1971, ko je zmagal v boju stoletja proti Muhammadu Aliju in tako postal prvi boksar, ki mu je uspelo premagati Alija. »Smokin' Joe« je Alija s svojim slovitim levim krošejem, s katerim je premagal še marsikaterega drugega nasprotnika, ugnal v 15. rundi.

Boksarja sta za borbo prejela vsak po 2,5 milijona ameriških dolarjev. Frazier je nato naslednja dva dvoboja proti Aliju izgubil, vključno s slovito borbo »Thrilla in Manila« leta 1975. Leta 1967 je Frazier na OI v Tokiju priboril ZDA tudi zlato kolajno.