Sokoli po imenitnem zasuku do druge zmage

Moštvo Ljubljana Silverhawks je bilo v 4. kolu AFL na gostovanju boljše od dunajske zasedbe Danube Dragons (28:27).

Objavljeno
02. maj 2017 12.52
Ameriški nogomet
Janez Porenta
Janez Porenta

Dunaj - Slovenski državni prvak in predstavnik v elitnem avstrijskem tekmovanju v ameriškem nogometu (AFL), moštvo Ljubljana Silverhawks, se je v četrtem kolu nove sezone veselil druge zmage, po dramatičnem razpletu je bil na gostovanju na Dunaju z 28:27 (7:7, 7:10, 0:3, 14:7) boljši od domače zasedbe Danube Dragons.

V dvoboju, polnem napak, Ljubljančani niso izobesili bele zastave, čeravno so v zadnji četrtini, pet minut pred koncem, že zaostajali s 14:27. Vendar pa se je po odličnih akcijah obrambe napadu dvakrat posrečilo doseči »touchdown« in tehtnico nagniti na svojo stran. Gostje so 20 sekund pred koncem vodili za točko in s hrabro postavitvijo blokirali tekmečev finalni poizkus.

Sokoli si zdaj na ligaški razpredelnici delijo četrto mesto s polovičnim izkupičkom, v vodstvu je še edina neporažena zasedba Swarco Raiders Tirol. Nov izziv čaka slovenske zastopnike čez dva tedna, ko bodo znova gostovali na Dunaju, pri moštvu Dacia Vienna Vikings, ki je bilo v prejšnjem medsebojnem obračunu v uvodnem kolu sezone v slovenski metropoli boljše z 49:14.