SP v gorskem kolesarstvu: Krajnc daleč od deseterice

Slovenske nastope na SP v Južni Afriki je s 30. mestom v olimpijskem krosu začel mladinec Gregor Krajnc.

Objavljeno
29. avgust 2013 16.33
uho*Klemencic Kros
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Durban - Slovenske nastope na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v parku Cascades v južnoafriškem Pietermaritzburgu je danes načel Gregor Krajnc, ki je v olimpijskem krosu v mladinski kategoriji zasedel 30. mesto. Zmagal je Nemec Lukas Baum, tudi letošnji evropski prvak iz Berna, na zmagovalni oder sta stopila še Kanadčan Peter Disera in Italijan Gioele Bertolini.

Krajncu je spodletela uresničitev želja izpred prvenstva - v drugem nastopu na preizkušnji najvišjega ranga si je namreč za cilj zadal uvrstitev udarno deseterico.

Jutri (10) bo v spustu nastopil še drugi mladinec Jure Žabjak, ključni dan za slovensko odpravo pa bo sobota, ko se bosta ob 12.30 v boj za najvišja mesta v krosu podali Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič. Na prvenstvu sicer ni Mihe Halzerja, ki bi moral nastopiti v nedeljskem eliminatorju, a si je tik pred odhodom v Južno Afriko pri padcu na lokalni dirki v Hrastniku poškodoval ramo. Se bosta pa v nedeljskem spustu s svetovno konkurenco merila Zarja Černilogar (14) in Žiga Pandur (15).