SP v jadranju: Žbogar in Vinčec navzgor

Gašper Vinčec: »Počasi se vračajo občutki, a je bilo še vedno preveč napakic. Ampak jutri je nov dan.«

Objavljeno
27. avgust 2013 21.00
afp OLY-2012-SAILING
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Tallinn - Oba slovenska predstavnika na jadralskem svetovnem prvenstvu v razredu finn v Estoniji, Vasilij Žbogar in Gašper Vinčec, sta drugi dan tekmovanja popravila svoji uvrstitvi.

Začetek dneva sta znova zaznamovala šibek veter in posledično preložen štart. Vinčec in Žbogar sta jadrala veliko bolje kot včeraj in prvi plov končala na desetem oziroma 14. mestu. Veter se je pred štartom druge regate nekoliko okrepil, Žbogar jo je zaključil na 7. mestu, Vinčec pa na 19.

Po štirih odpeljanih regatah je Vasilij s skupno 84 točkami (22, 41, 14, 7) šestnajsti, Gašper pa s 114 točkami (60, 25, 10, 19) štiriindvajseti.

»Danes smo imeli na regatnem polju enake razmere kot včeraj. Počasi se vračajo občutki, sicer pa nisem najbolj zadovoljen z današnjim jadranjem, preveč je bilo napakic. Ampak jutri je nov dan,« je danes doseženo komentiral Vinčec.

Vasilij ima zaenkrat enako število točk kor favorita Josh Junior (Nova Zelandija) in Pieter Jan Postma (Nizozemska), takoj za njim sta Hrvat Ivan Kljaković-Gaspić in še en Novozelandec, včeraj skupno tretji Matt Coutts.

V vodstvu ostaja Britanec Andrew Mills (25 točk), na drugo mesto se je povzpel Madžar Zsombor Berecz (42), tretji je z istim številom točk Italijan Michele Paoletti.

V Tallinnu so prvič letos zbrani skupaj vsi najboljši tekmovalci v razredu finn. Olimpijski zmagovalec Ben Ainslie je resda zapustil razred, predlanski svetovni prvak Giles Scott je jadral na Luni Rossi v okviru slovitega pokala Amerike, v Tallinnu pa med drugimi nastopa tudi svetovni prvak izpred treh let Ed Wright, ki je v vrhunski formi, saj je prejšnji mesec na evropskem prvenstvu pobral srebro.